ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 18-20 februarie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 180 de intervenții, după cum urmează: 15 incendii, două accidente rutiere, două alte situații de urgență și 161 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

* Vineri, 18 februarie, în jurul orei 19.25, incendiu produs la un fânar din localitatea Răzoare, comuna Miheșu de Câmpie. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Secției Sărmașu. Au ars 400 baloți de lucernă și fânarul construit din lemn acoperit cu ondulină bituminoasă, având o suprafață de aproximativ 80 mp. Din fericire, nu au fost victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

* Sâmbătă, 19 februarie, în jurul orei 16.55, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Găiești, comuna Acățari. Au intervenit la locul solicitat pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Incendiul se manifesta mocnit între peretele casei și șemineu. Pompierii militari împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Acățari au intervenit pentru lichidarea incendiului.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic.

* Sâmbătă, 19 februarie, în jurul orei 19.55, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Idicel Sat. S-au deplasat la locul intervenției pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și Punctul de Lucru Deda. A ars aproximativ 15 mp din casă, fără victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scânteie.

* Sâmbătă, 19 februarie, în jurul orei 20.00, incendiu horn produs la o casă de locuit din localitatea Dedrad, comuna Batoș. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A ars funinginea din horn. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

* Duminică dimineața, 20 februarie, în jurul orei 3.20, incendiu produs la o locomotivă de tren în gara CFR Dumbrăvioara.

Intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Incendiul s-a manifesta la compartimentul motor al locomotivei. Din fericire, nu au existat victime, iar în urma evenimentului, circulația feroviară nu a fost afectată. La momentul producerii evenimentului, în tren se aflau patru persoane care toate s-au autoevacuat. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic.

* Ieri dimineață, în jurul orei 3.30, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Jabenița. Intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A ars casa cu bunurile aflate în interior și acoperișul a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic.

În acest sfârșit de săptămână au avut loc nouă incendii de vegetație uscată, produse în localitățile Stejăreni (comuna Daneș), Adămuș, Gălești, Luduș, Cristești, Sângeorgiu de Mureș și Târnăveni.

Au intervenit pentru stingerea incendiilor, pompierii militari din cadrul ISU Mureș, după cum urmează: Detașamentele Sighișoara, Târnăveni, Garda de Intervenție Miercurea Nirajului și Târgu-Mureș. Din fericire, incendiile au fost lichidate înainte să se propage.

Accidente rutiere:

* Sâmbătă, 19 februarie, în jurul orei 00.55, accident rutier produs pe autostrada A3 km 22, între localitățile Chețani-Iernut. S-au deplasat de urgență la locul solicitat pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. În eveniment a fost implicat un singur autoturism. Acesta a părăsit banda de mers și s-a lovit de parapet. Din interiorul autoturismului s-a auto-evacuat o persoană, acesta nu a necesitat îngrijiri medicale. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

* Sâmbătă, 19 februarie, în jurul orei 6.40, accident rutier produs pe raza localității Gornești. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă și s-a lovit de un stâlp. Din interior s-a auto-evacuat o persoană de sex masculin. Victima a fost preluată și transportată la spital cu ambulanța SAJ, aceasta fiind de cod verde. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Misiuni:

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost executate 120 de misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.

Lasă un comentariu