CONTINUĂ ACȚIUNEA DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A CERȘETORIEI PE RAZA MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Municipiul Târgu-Mureș, prin Direcția Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială (DAS), continuă acțiunea de prevenire și combatere a cerșetoriei pe raza municipiului Târgu-Mureș. Cele două entități își exprimă speranța că, împreună cu cetățenii municipiului, îi pot determina pe cei care practică, în prezent, cerșetoria, “să vadă dincolo de opțiunile pe care le oferă strada”. Sunt avuți în vedere, mai ales, copiii, pentru care, toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu pot interveni în vederea identificării și evaluării situației lor familiale, pentru a putea beneficia de servicii și beneficii sociale sau pentru decăderea din drepturi a familiilor care își exploatează propriii copii în scopul de a câștiga bani.

Reprezentanții municipalității fac precizarea că, minorilor neglijați sau abuzați în propriile familii li se oferă posibilitatea de a fi incluși în programe de protecție a copilului aparținând DGASPC Mureș.

În anul 2021, DAS Târgu-Mureș a monitorizat 24 de familii și 48 de copii care practicau cerșetoria. După perioada de monitorizare care a durat între 3 și 6 luni de zile, pentru 5 copii s-a recomandat către DGASPC Mureș, instituirea măsurii de protecție specială.

Cetățenii care observă persoane care cerșesc pe raza municipiului sunt rugați să apeleze numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale 0265/25.07.60, Telefonul Copilului (DGASPC Mureș) 0800.800.883 și 119 sau cel al Direcției de Asistență Socială Târgu-Mureș 0365/43.08.59.

“Efectele acestui fenomen le întâlnim pe stradă, adesea evitându-se a se vorbi despre el, un fenomen care există și se manifestă cotidian în viața municipiului și pe care este vital să încercăm să îl diminuăm pe cât posibil, în virtutea obligației noastre de a garanta siguranța majorității cetățenilor târgumureșeni care au ales să muncească pentru a-și asigura traiul de zi cu zi, cât și o nouă șansă pentru oamenii care practică azi cerșetoria, de a alege o altă cale de a-și câștiga existența”, precizează surse din cadrul DAS Târgu-Mureș.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu