VOLEI ALBA BLAJ JOACĂ LA TÂRGU-MUREȘ PENTRU O NOUĂ FINALĂ EUROPEANĂ!

Distribuie pe:

Volei Alba Blaj va întâlni astăzi, 23 februarie, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă din Târgu-Mureș, Eczacýbațý Dynavit Istanbul, în prima manșă a semifinalelor Cupei CEV la volei feminin. Intrarea este liberă, în limita a 30% din capacitatea sălii și în condițiile stabilite de autoritățile sanitare naționale pentru competițiile sportive. Pentru Volei Alba Blaj, calificarea în semifinalele celei de-a doua competiții europene intercluburi reprezintă o nouă performanță de succes, echipa din Blaj fiind prezentă pentru a patra oară într-o semifinală de cupă europeană în ultimii cinci ani. De cinci ori campioană a României și de trei ori câștigătoare a Cupei României, Volei Alba Blaj a disputat până acum trei finale de cupă europeană, în toate competițiile organizate de Confederația Europeană de Volei: Liga Campionilor (2018), Cupa CEV (2019) și Cupa Challenge (2021).

Volei Alba Blaj a câștigat toate meciurile din acest sezon european și s-a calificat în semifinalele Cupei CEV după ce a trecut, pe rând, de Vasas Budapesta (3-1 și 3-0), Paok Salonic (3-1 și 3-0) și Volero Le Cannet (3-0 și 3-2). La Târgu-Mureș, miercuri va sosi una dintre cele mai puternice echipe de volei feminin din Europa, Eczacýbațý Dynavit Istanbul. Formația turcă are un palmares impresionant: a câștigat Liga Campionilor (2015), Cupa CEV (1999, 2018), Campionatul Mondial al Cluburilor (2015, 2016), deține recordul de titluri naționale în Turcia (28), unde mai are câștigate 9 Cupe și 5 Supercupe. În acest sezon, Eczacýbațý Istanbul luptă pentru câștigarea unui nou titlu național într-unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, echipa pregătită de selecționerul naționalei Turciei, Ferhat Akbaș, având în componență jucătoare de clasă mondială, precum Tijana Boškoviæ (Serbia), Adams McKenzie (SUA), Maja Ognjenoviæ (Serbia), Laura Heyrman (Belgia), Hande Baladýn (Turcia) și Saliha Țahin (Turcia). Eczacýbațý Dynavit Istanbul s-a calificat în semifinale, după ce a trecut, în tururile anterioare, de Zeleznicar Lajkovac (3-0 și 3-0), Calcit Kamnik (3-0 și 3-0) și Uralochka Ekaterinburg (3-0 și 2-3).

ROMÂNIA S-A CALIFICAT LA “EUROPENELE” DE POLO

La bazinul “Steaua” din București, s-au disputat duminică, 20 februarie, ultimele întâlniri ale turneului grupei A de calificare la Campionatul European de polo pe apă feminin: Slovacia - Irlanda

22-9 și Germania - România 11-4. Grupa a revenit Germaniei - 12 puncte, urmată de România - 9 puncte, Slovacia - 6 puncte, Ucraina și Irlanda - cu câte 1 punct. Primele două clasate, Germania și România, s-au calificat la turneul final, care va avea loc în intervalul 27 august - 10 septembrie 2022, în orașul croat Split. Și tricolorii merg în Croația, după ce au câștigat grupa B, desfășurată la G¿ira, în Malta, unde duminică, 20 februarie, s-au disputat ultimele confruntări: Lituania - Irlanda 17-5 și România - Malta 18-4. Grupa a fost adjudecată de România - 9 puncte, urmată de Malta - 6 puncte, Lituania - 3 puncte și Irlanda - fără niciun punct. Primele două, România și Malta, și-au asigurat prezența la turneul final masculin de la Split.

“SPORTIVII ROMÂNI VOR AVEA ȘANSA SĂ CUCEREASCĂ MEDALII (…) ABIA PESTE 10-20 DE ANI”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, afirmă că rezultatele obținute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Beijing au fost pe măsura condițiilor de pregătire și a strategiei aplicate până acum.

“S-au încheiat Jocurile Olimpice de la Beijing. Nu știu dacă am fost primul ministru al sportului care a participat vreodată la Jocurile Olimpice de iarnă, însă am considerat că este foarte important să fiu prezent acolo. Înainte de toate, aș dori să felicit sportivii care au concurat și au reprezentat cu cinste țara. Rezultatele au fost pe măsura condițiilor de pregătire pe care le-au avut, dar și a strategiei de până acum”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Prezent la competiția supremă în China, Novak consideră că o parte dintre țările care au câștigat medalii s-au axat doar pe anumite discipline sportive.

“Am tras însă câteva concluzii importante: 1. Țările care au reușit să câștige medalii au avut o strategie pentru acele sporturi, în ceea ce privește infrastructura, dar și dezvoltarea sportului; 2. Unele țări au țintit doar sporturile unde se pot câștiga multe medalii: patinaj viteză, bob și sanie, schi fond, biatlon; 3. Nivelul de profesionalism al staff-ului sportivilor a fost la cele mai înalte cote; 4. Cifrele vorbesc. Exemplul cel mai relevant este China, care a devenit o forță și în sporturile de iarnă”, a mai scris Novak.

Ministrul Sportului consideră că sportivii români vor avea șansa să cucerească medalii la Jocurile Olimpice de iarnă abia peste 10-20 de ani, dar numai dacă vor fi făcute investiții în infrastructură și antrenori în următorii patru ani: “Ca o concluzie, m-am întors frustrat de faptul că sportivii și copiii noștri nu au aceleași șanse, deși ar putea să aibă aceleași rezultate. Dacă în următorii patru ani reușim investiții în infrastructură și antrenori, cu siguranță, în următorii 10-20 de ani vom avea și rezultate semnificative”.

Locul 9 din proba de ștafetă a concursului de sanie (Raluca Strămăturaru, Valentin Crețu, Marian Gîtlan/Darius Șerban) reprezintă cea mai bună clasare a sportivilor români la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Pe lângă clasarea ștafetei de sanie, rezultate notabile la Beijing au mai avut Andreea Grecu - locul 12 la monobob, echipajul de bob-4 masculin (Mihai Tentea, Raul Dobre, Ciprian Daroczi, Cristian Radu) - locul 13, precum și băieții din proba de dublu la sanie, Marian Gîtlan, Darius Șerban, clasați pe locul 14.

ELECTROMUREȘ ROMGAZ, CALIFICARE SPECTACULOASĂ ÎN FINAL FOUR-UL CHAMPIONS LEAGUE

Echipa Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a reușit calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, turneul Final Four care se va disputa în Ungaria la Gyõr, la începutul lunii aprilie.

După ce au încheiat la egalitate partida tur cu campioana Cehiei KK Sloven Rosice, scor 4-4, sâmbătă, mureșencele au reușit să câștige jocul retur pe arena proprie cu 6-2, cu o diferență de doar 6 popice (3.351-3.346). Calificare spectaculoasă, însă nu și fără emoții.

Rezultatele individuale ale fetelor de la Electromureș Romgaz în ordinea evoluției: Szabo Julia Emese 557 p.d., Seres Bernadett 571 p.d., Bordianu Roxana Andreea 532 p.d., Fekete Reka 538 p.d., Budoi Noemi 555 p.d., Ciobanu Maria 598 p.d.

Rezerve: Dan Monica și Janosi-Halmagyi Kriszta.

De la echipa oaspete, cele mai bune rezultate au fost obținute de Dobesova Nadezda 590 p.d., respectiv Topicova Natalie 566 p.d. La turneul final de patru (FINAL FOUR), care este programat la Gyõr (HUN), în perioada 2-3 aprilie 2022, la feminin s-au mai calificat echipele SKC Victoria Bamberg (GER), KK Mlaka Rijeka (CRO) și SK FWT -Composites Neunkirchen (AUT). Felicitări tinerelor fete, felicitări staff-ului tehnic. Bravo și succes în continuare!

BASCHET

Astăzi, 23 februarie, de la ora 13.30, în deplasare, mureșencele vor întâlni formația Rapid București, meci care va conta pentru etapa a 22-a din Liga Națională de baschet feminin.

SORIN CRĂCIUN

SIMONA HALEP, ÎNVINSĂ ÎN PRIMA RUNDĂ

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a fost învinsă de Caroline Garcia (Franța), cu 6-4, 6-3, luni, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 2.632.448 de dolari.

Halep (30 ani, 27 WTA) s-a înclinat în fața unei adversare mai slab clasate (28 ani, 76 WTA), după o oră și 34 de minute.

Garcia a profitat de evoluția modestă a fostului lider mondial și a obținut a doua sa victorie în nouă dueluri cu Halep. Halep venea după cinci victorii consecutive în meciurile directe.

Halep a încheiat cu 4 ași și 5 duble greșeli, nereușind să câștige nicio minge de break din nouă oportunități. Garcia, care a avut o atitudine agresivă, a reușit 5 ași și a comis 3 duble greșeli.

Franțuzoaica a totalizat 30 de mingi direct câștigătoare, față de doar 14 ale Simonei Halep, chiar dacă a avut și mai multe erori neforțate, 34-20.

Simona Halep s-a ales cu un cec de 10.820 de dolari și un punct WTA.

Halep a câștigat titlul la Doha în 2014 și a jucat finala în 2019. (Agerpres)

Lasă un comentariu