NE SCRIU CITITORII

Distribuie pe:

Datorită ridicării licenței fostului operator Electric&Gas Power, în prag de Crăciun am fost informat de către Engie că am fost introdus în FUI și am devenit astfel clientul lor. Asta, în condițiile în care fostul operator nu a catadicsit nici măcar să ne informeze. FUI-ul, care teoretic ar trebui să apere interesele necăjiților rămași fără furnizor în mijloc de iarnă, a devenit o vacă perfectă de muls de către furnizori, care au un tupeu maxim de a factura 1 MWh la un preț de 1.000 lei, adică de 7 ori mai mare decât cel pe care-l aveam în contract.

Vă dați seama ce însemna pentru un furnizor o lună de FUI? În FUI nu există concurență, în FUI facturează cel care este la rând în luna respectivă. Egal că are 100 lei/mwh sau 10.000 lei/mwh, în FUI nu există concurență!

Engie avea, la vremea respectivă, un tarif pe ANRE de cca. 700 lei/MWh, dar asta era pentru cei care încheiau de bună voie contract, nu pentru “amărăștenii” din FUI, nu, pe ăștia îi taxa cu 1.000 lei, exact ca și în prezent!

Stau și mă întreb cum ați reacționa dvs., familia, colegii dvs. în momentul în care ați primi o factură de 14.000 lei? Probabil că o mare parte ar face un atac de cord, iar cealaltă ar rămâne cu sechele pe viață....

Repet, nu avem pensiune, fabrică etc., ci doar o casă de 200 mp.

Spre marele nostru “noroc”, încă o lună au fost plafonate prețurile, motiv pentru care factura noastră a fost “redusă” la 4.000 lei. Și așa, stau și mă întreb, cine poate suporta aceste costuri?

Cu respect,

SUCIU

Lasă un comentariu