APEL LA ÎNCETAREA RĂZBOIULUI ÎN UCRAINA ȘI RUGĂCIUNE PENTRU PACE

Distribuie pe:

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis ieri un apel la încetarea războiului în Ucraina și rugăciune pentru pace, în care își exprimă speranța că forțele politice euro-atlantice mai pot găsi calea unui dialog pacificator spre binele acestei țări și al întregii Europe.

“Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte instituții importante din România și Uniunea Europeană, a luat act cu maximă îngrijorare de începerea războiului din Ucraina, război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran și independent. Ne exprimăm pe această cale speranța că forțele politice euro-atlantice mai pot găsi calea unui dialog pacificator spre binele Ucrainei și al întregii Europe”, a transmis Patriarhul, citat de Agerpres.

Totodată, Întâistătătorul BOR își exprimă “deplina solidaritate cu creștinii români ortodocși care trăiesc în Ucraina, precum și disponibilitatea de a-i ajuta după propriile noastre puteri”.

“Ne rugăm Milostivului Dumnezeu, Domnul păcii, al dreptății și al iubirii, să dăruiască ocrotire poporului ucrainean și înțelepciune făcătoare de pace tuturor conducătorilor politici responsabili”, se mai arată în mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineața o operațiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene “să depună armele” și a promis să contracareze orice interferență străină în operațiunea rusă în Ucraina.

Liderii europeni, al SUA, NATO și ONU au reacționat la anunțul președintelui Federației Ruse, cerându-i să oprească “agresiunea militară” împotriva Ucrainei și au condamnat ferm atacul Rusiei.

La București, președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării, iar prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis Misiunii României la NATO să ceară activarea articolului 4 din Tratatul de la Washington, care stabilește un mecanism de consultare între aliați. (Agerpres)

Lasă un comentariu