MINISTRUL SĂNĂTĂȚII - TESTAREA REFUGIAȚILOR UCRAINENI ESTE O PRIORITATE PENTRU ROMÂNIA!

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, în contextul în care mii de oameni au intrat deja în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, că testarea refugiaților ucraineni reprezintă o prioritate, pentru a ține sub control transmiterea COVID-19:

“Am avut după întâlnirea de dimineață, cea organizată de prim-ministrul Ciucă, o discuție cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și cu prefecții județelor care se găsesc în zona de graniță a Ucrainei, în județele care se învecinează cu această regiune, pentru că un eventual val de refugiați trebuie să găsească și un răspuns din punct de vedere al asigurării condițiilor de asistență medicală, pe de o parte, și pe de altă parte din punct de vedere al sănătății publice, pentru că vin dintr-o țară unde sunt diverse probleme. Trebuie să găsim o soluție, să-i testăm, să-i vaccinăm, dacă este cazul. Și, bineînțeles, trebuie să inițiem și demersurile legislative care să excepteze această categorie de persoane de la măsurile legate de carantină și de completarea acelui formular electronic”.

Ministrul a precizat că persoanelor ajunse în țara noastră li se va oferi, pe lângă cazare, și acces la serviciile de sănătate, nu doar de urgență, ci și pentru patologii care necesită asistență medicală.

Potrivit autorităților, România este pregătită să primească peste 500.000 de refugiați din Ucraina. (foto - ziaruldeiasi.ro)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu