SPORTIVI ROMÂNI LA EUROPEAN TEQBALL TOUR LISABONA

Distribuie pe:

Complexul sportiv Casal Vistoso, din Lisabona, a găzduit, la sfârșitul lunii februarie, pima competiție majoră de Teqball, la nivel european, din acest an. O nouă etapă din European Teqball Tour a reunit la start cei mai buni jucători de Teqball, la probele de dublu masculin și dublu mixt, premiile totale fiind de 30.000 de dolari.

Pe tabloul de concurs au fost înscrise 40 de echipe la dublu masculin și 36 de echipe la dublu mixt. România a fost reprezentată la acest turneu de 8 echipe, 3 la dublu masculin și 5 la dublu mixt.

DUBLU MASCULIN: Gyorgydeak Apor - Ilyes Szabolcs (Gobek Od. Secuiesc), Kristaly Hunor - Szilagyi Arnold (Transilvania Târgu-Mureș), Ioan Macarie - Alexandru Sabău (Luceafărul Jidvei).

DUBLU MIXT: Gyorgydeak Apor - Miklos Tunde (Gobek), Ilyes Szabolcs - Lakatos Kriszta (Gobek), Kristaly Hunor - Dako Katalin (Transilvania), Szilagyi Arnold - Barabasi Kinga (Transilvania), Alexandru Sabău - Antonia Ciulea (Luceafărul).

Competiția de la Lisabona a debutat cu jocurile din grupe de la dublu masculin. 36 de echipe au fost împărțite în 12 grupe, de câte 3. Primele 4 dubluri, conform ierarhiei mondiale s-au calificat direct în faza eliminatorie, printre acestea și echipa Gyorgydeak/Ilyes, favoriții numărul 3.

Celelalte 2 echipe, Kristaly/Szilagyi de la Transilvania Teqball Team și Sabău/Macarie de la Luceafărul Jidvei, au parte de adversari dificili. În grupa C, Sabău/Macarie i-au întâlnit pe maghiarii Katz/Velkey și pe lituanienii Arlauskas/Makutunovicius. În grupa K, Kristaly/Szilagyi au de trecut de cehii Kubovy/Novotny și de portughezii Bento do Jesus/Vasconcelos Rodrigues.

Sâmbătă au fost programate jocurile din grupe de la proba de dublu mixt. România a fost reprezentată de 5 echipe, printre adversari numărându-se și campionii mondiali ai probei.

Grupa A: Kristaly/Dako vs Banyik/Janicsek (Ungaria) și Grom/Terekh (Ucraina)

Grupa D: Gyorgydeak/Miklos vs Csereklye/Nagy (Ungaria) și Henriques/Mendes (Portugalia)

Grupa F: Szilagyi/Barabasi vs Blazsovics/Vasas (Ungaria) și Usychenko/Fesenko (Ucraina)

Grupa J: Ilyes/Lakatos vs Santana/Fontes (Brazilia) și Berna/Hoffmann (Portugalia/Franța)

Grupa K: Sabău/Ciulea vs Januszewski/Kaminska (Polonia) și Grondin/Scherrer (Franța)

La competiția de la Lisabona, România a fost prezentă și cu 2 arbitri, Molnos Imre și Molnos Boglarka.

Turneul de la Lisabona va fi urmat de o etapă de World Series, la Paris, în perioada 18-20 martie, și de o nouă etapă din European Teqball Tour, găzduită de Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, în perioada 28-30 aprilie, a precizat Vlad PODAR. (B.B.)

Lasă un comentariu