LIGA 1 FEMININ LA FOTBAL REVINE LA FINALUL SĂPTĂMÂNII. LADIES TÂRGU-MUREȘ JOACĂ ÎN DEPLASARE

Distribuie pe:

Liga 1 Feminin la fotbal a programat în acest weekend primele meciuri oficiale din 2022.

După o pauză de trei luni, competiția internă va fi reluată cu meciurile din primele etape ale play-off-ului și ale play-out-ului duminică, 6 martie. Prima etapă a play-off-ului va programa astfel și derby-ul campionatului, confruntarea dintre “U” Olimpia Cluj și Heniu Prundu Bârgăului. Tot în acest weekend se vor disputa și primele meciuri din play-out-ul Ligii 1 Feminin. Echipa Ladies Târgu-Mures evoluează în deplasare la CSS Târgoviște. Iată programul jocurilor: PLAY-OFF - ETAPA 1 / ora 11.00 - ACS Vasas Femina FC Odorheiu Secuiesc - Politehnica Timișoara; ora 11.00 - CSM Alexandria - AFC Fair Play București; ora 13.00 - Universitatea Olimpia Cluj - ACS Heniu Prundu Bârgăului; clasament Play-Off - 1. Olimpia Cluj 33p; 2. Heniu 30p; 3. CSM Alexandria 24p; 4. Vasas 22p; 5. Politehnica Timișoara 19p; 6. Fair Play 19p; PLAY-OUT - ETAPA 1 / ora 11.00 - CSȘ Târgoviște - Ladies Târgu-Mureș; ora 11.00 - ACS Piroș Security Protect - Universitatea Galați; clasament Play-Out - 1. Piroș Security 18p; 2. ACS Fotbal Feminin Baia Mare 11p; 3. Banat Girls 7p; 4. Ladies Târgu-Mureș 6p; 5. Universitatea Galați 3p; 6. CSS Târgoviște 3p.

VOLEI ALBA BLAJ S-A OPRIT ÎN SEMIFINALELE DIN CUPA CEV

Formația CSM Volei Alba Blaj a ratat calificarea în ultimul act al Cupei CEV la volei feminin, fiind eliminată, în semifinale, de gruparea turcă Eczacýbațý Dynavit Istanbul. Echipa din Blaj a pierdut cu 0-3 prima manșă, miercuri, 23 februarie, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, iar în partida retur, disputată marți, 1 martie, la “Eczacibațý Spor Salonu” din Istanbul, gazdele s-au impus cu același scor, pe seturi 25-15, 25-18 și 25-19. Volei Alba Blaj s-a calificat fără înfrângere în semifinale, eliminând pe Vasas Budapesta din Ungaria, PAOK Thessaloniki din Grecia și Volero Le Cannet din Franța.

FEDERAȚIA INTERNAȚIONALĂ DE ATLETISM A SUSPENDAT SPORTIVII DIN RUSIA ȘI BELARUS

World Athletics, federația internațională de atletism, a exclus sportivii din Rusia și Belarus din competițiile internaționale organizate sub egida sa. “Consiliul World Athletics a convenit astăzi să impună sancțiuni împotriva federațiilor membre ale Rusiei și Belarusului, ca o consecință a invaziei Ucrainei. Toți sportivii, personalul suport și oficialii din Rusia și Belarus vor fi excluși de la toate evenimentele World Athletics Series, cu efect imediat. Evenimentele viitoare includ Campionatele Mondiale de Atletism Oregon 22, Campionatele Mondiale de Atletism în sală Belgrad 22 și Campionatele Mondiale de Atletism pe șosea Muscat 22, care încep vineri, în Oman. Consiliul a convenit, de asemenea, să ia în considerare măsuri suplimentare, inclusiv suspendarea federației din Belarus, la reuniunea programată săptămâna viitoare (9-10 martie). Federația Rusă de Atletism (RusAF) a fost suspendată din atletismul mondial din 2015, din cauza încălcărilor regulamentelor antidoping și, prin urmare, nu este eligibilă în prezent să găzduiască evenimente World Athletics sau să trimită echipe la campionate internaționale.

Procesul de atlet neutru autorizat (ANA) rămâne în vigoare, dar sportivii ruși care au primit statutul ANA pentru 2022 sunt excluși de la evenimentele World Athletics Series viitoare. Aceasta înseamnă că tuturor sportivilor ruși ANA sau belarusi acreditați în prezent pentru Campionatele Mondiale de Atletism pe șosea Muscat 22 și Campionatele Mondiale de Atletism în sală Belgrad 22 (18-20 martie) le vor fi retrase acreditarea și înscrierile le vor fi refuzate, la fel ca în cazul personalului suport și oficialilor”, a precizat World Athletics. Într-o adresă către membrii Consiliului, președintele World Athletics, Sebastian Coe, a spus: “Lumea este îngrozită de ceea ce a făcut Rusia, ajutată și încurajată de Belarus. Liderii lumii au încercat să evite această invazie prin mijloace diplomatice, dar fără rezultat, având în vedere intenția neclintită a Rusiei de a invada Ucraina. Sancțiunile fără precedent care sunt impuse Rusiei și Belarusului de țări și industrii din întreaga lume par a fi singura modalitate pașnică de a perturba și dezactiva intențiile actuale ale Rusiei și de a restabili pacea. Oricine mă cunoaște înțelege că impunerea de sancțiuni sportivilor din cauza acțiunilor guvernului lor este ceva anormal. Am criticat practica politicienilor care vizează sportivii și sportul pentru a face puncte politice, când alte sectoare își continuă afacerile. Acum este diferit, deoarece guvernele, afacerile și alte organizații internaționale au impus sancțiuni și măsuri împotriva Rusiei în toate sectoarele. Sportul trebuie să intensifice și să se alăture acestor eforturi pentru a pune capăt acestui război și a restabili pacea. Nu putem și nu trebuie să stăm pe dinafară de data aceasta.”

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu