CAREUL DE AȘI

Distribuie pe:

La începutul fiecărui an, Liga Scriitorilor din România premiază valoarea și talentul unor scriitori care se exprimă în interiorul limbii române prin intermediul cărții tipărite în anul anterior și fac parte din ligile, uniunile, asociațiile, fundațiile etc., ce funcționează legal în România.

Pentru anul 2021, comisia de premiere a L.S.R. a selecționat 227 de volume, ce au intrat în etapa finală pentru evaluare și pre-miere. Este pen-tru prima dată în istoria L.S.R. când, din cadrul aceleiași filiale, au fost premiați patru (4) membri, fiecare la altă secțiu-ne, toți aceștia fiind numiți pe bună dreptate “CAREUL DE AȘI” al filialei MUREȘ a L.S.R. (Mircea Dorin Istrate - poezie, Suciu Ioan - roman, Liliana Moldovan - antologie și Mugurel Pușcaș - monografie).

Menționăm faptul că, de la înființarea ei (2015), filiala Mureș este considerată a fi una din cele mai active filiale ale L.S.R., atât prin activitățile pe care le derulează în fiecare an, cât și prin valoarea creativă a membrilor săi. Cei peste 50 de membri ai filialei au lansat, în anul 2021, aproape 30 de cărți, o parte din ele fiind premiate la diverse concursuri naționale.

În fiecare an, filiala organizează Concursurile Naționale “Scrisori pentru Moș Crăciun” și “Aripi de Primăvară” pentru copii și elevi (6-16 ani), iar în colaborare cu Asociația HIFA, filiala Mureș, Concursul Național de poezie și proză pentru persoanele cu handicap din România. Prin propria revistă a filialei, “Orizonturi Mureșene”, se susțin și se promovează mem-brii și nemembrii filialei, iar prin propriul Cenaclu Literar “Aurel Filimon”, filiala își derulează, lunar, ac-tivitățile sale specifice (comemorări, aniversări, lansări de carte, medalioane literale, conferințe, recitări de poezie etc.).

De asemenea, membrii filialei sunt prezenți și susțin diverse activități în cadrul societăților, ligilor, asociațiilor, fundațiilor culturale din județul Mureș și din afara acestuia, fiind apreciați ca atare.

Pentru toate acestea, tuturor membrilor filialei Mureș a L.S.R. se cuvin a fi adresate, din toată inima, laude, urări de bine și mulțumiri.

Mircea Dorin Istrate, Președintele L.S.R.- filiala Mureș

Lasă un comentariu