SOMNUL RAȚIUNII ȘI LĂCOMIA AU ZĂMISLIT MONSTRUL!

Distribuie pe:

Rușii “putiniști” au mentalitate de stăpâni imperialiști atotputernici, cu drept de viață și de moarte asupra tuturor celorlalți. Nu sunt cu nimic diferiți față de fasciști și nebunia ideologiei lor rasiste, ariene, a rasei pure. Fanaticii din siajul nebuniei lui Putin nu pricep că bolș evismul totalitar a apus demult, că cizma samavolnică, tirania stalinistă a rămas un coșmar apus al istoriei, că omenirea a evoluat pe calea democrației și a libertăților fundamentale, implicit intelectual și mental.

Dacă nu ești de acord cu neostaliniștii, cu stăpânirea lor grotească, te iau la omor, fără nicio milă: copii, femei, oameni nevinovați, uciși, exterminați prin forța și barbaria armelor de distrugere în masă. Vor respect cu forța, dominație cu de-a sila, supunere necondiționată, întoarcere în timp și regim sclavagist postmodern. Teroarea este instrumentul lor de convingere, înfometarea, tortura, frica, haosul, distrugerea și moartea.

În acest timp, o clică de privilegiați ai regimului “putinist”, o oligarhie a celor care controlează resursele energetice, afacerile cele mai profitabile ale Rusiei, influențează decisiv chiar statul și pârghiile sale de putere. Oligarhii sunt înfipți în cele mai importante și influente structuri de putere ale lumii, iar până acum au influențat o politică binevoitoare, concesivă pentru regimul lui Putin. Îngăduința occidentală a fost răsplătită prin condiții privilegiate, profitabile, de acces la gazele naturale, petrolul și combustibilii livrați de Rusia către țările Uniunii Europene.

Din păcate, îngăduința, concesiile, complicitatea și închisul ochilor la derapajele frecvente, obrăzniciile și provocările consecvente ale regimului Putin, toate acestea se dovedește că au acum un preț mult prea mare pe care îl vom plăti cu toții. Îl plătește chiar pacea și siguranța întregii lumi, amenințate de un iresponsabil care controlează un imens arsenal nuclear, iar escaladarea unei noi conflagrații mondiale poate nimici omenirea.

Somnul rațiunii tocmai a zămislit monstrul!

MARIUS PAȘCAN

Lasă un comentariu