BASCHETBALISTELE DE LA SIRIUS AU PIERDUT ÎN DEPLASARE LA TÂRGU SECUIESC

Distribuie pe:

Sâmbătă, 5 martie, formația BC Sirius Mureșul Târgu-Mureș a fost învinsă cu 76-68 de echipa KSE Târgu-Secuiesc, partida contând pentru etapa a 23-a din Liga Națională de baschet feminin, care a debutat vineri, 4 martie, cu jocul: CSM Satu Mare - CSM Alexandria 87-71. În celelalte meciuri ale rundei s-au consemnat rezultatele: Universitatea Cluj-Napoca - Olimpia CSU Brașov 73-71, Agronomia București - CSM Târgoviște 71-60, FCC Baschet UAV Arad - ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 63-82. Echipele Rapid București și Phoenix Constanța au stat. După această etapă, în clasament conduce FCC Baschet UAV Arad, cu 40 de puncte, urmată de ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (37 de puncte) și CSM Alexandria (cu 34 de puncte). BC Sirius Mureșul Târgu-Mureș se află pe locul 5, cu 29 de puncte.

Săptămâna trecută, formația CSM Târgu-Mureș, antrenată de George Trif, a învins Politehnica Iași cu scorul de 131-6. Partida s-a disputat în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș și a contat pentru etapa a 14-a a Ligii I de baschet masculin. În această etapă s-au mai consemnat rezultatele: Laguna București - Ulisse București 98-45; Universitatea Cluj-Napoca - Universitatea Craiova 88-65 și Știința București - Ralph Brașov 128-67. Luni, 7 martie, s-a jucat CSM 2 Oradea - Eagles București, iar ultima confruntare a etapei este programată în data de 25 martie 2022: Agronomia București - CSU 2 Sibiu. În clasament, după etapa a 14-a, conduce Știința București, cu 26 de puncte, urmată de ABC Laguna București (26 de puncte) și CSM Târgu-Mureș (25 de puncte). Echipa mureșeană a întâlnit acasă, în Sala Sporturilor, formația CS Universitatea Craiova, într-un meci contând pentru etapa a 16-a (după închiderea ediției).

LADIES TÂRGU-MUREȘ SE IMPUNE LA TÂRGOVIȘTE

Duminică, 6 martie, au fost programate primele jocuri oficiale din 2022 ale Ligii 1 Feminin la fotbal, după o pauză competițională de aproape 3 luni! În play-out, Ladies Târgu-Mureș câștigă partida de la Târgoviște, cu scorul de 2-1. Pentru mureșence a marcat David Marta în minutele 25 si 69. Partida dintre Piroș Security Arad și Univ. Galați s-a oprit la scorul de 4-0 pentru formația arădeană, în minutul 42, rezultatul final urmând a fi stabilit la Comisia de Disciplină a FRF. În play-off s-au înregistrat rezultatele: ACS Vasas Femina FC Odorheiu Secuiesc - Politehnica Timișoara 0-5; CSM Alexandria - AFC Fair Play București 2-1 și Universitatea Olimpia Cluj - ACS Heniu Prundu Bârgăului 1-1.

ROMÂNIA A PIERDUT ÎNTÂLNIREA DE CUPA DAVIS CU SPANIA

Echipa României a pierdut, sâmbătă, întâlnirea cu Spania, de la Marbella, astfel că spaniolii vor juca la Turneul Final Davis Cup din 2022. În confruntările de sâmbătă, Horia Tecău și Marius Copil au învins cuplul Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez, scor 7-6 (2), 6-4, după o oră și 32 de minute, și Marius Copil a pierdut în fața lui Roberto Bautista Agut, scor 2-6, 3-6, într-o oră și 28 de minute. Vineri, în primul meci, Gabi Adrian Boitan, locul 721 mondial, a fost învins de Roberto Bautista Agut, locul 15 ATP, scor 6-3, 6-1, după 67 de minute de joc. În a doua confruntare, Marius Copil, locul 261 ATP, a pierdut în fața lui Carlos Alcaraz (19 ATP), scor 4-6, 3-6, într-o oră și 32 de minute. A fost ultima confruntare a carierei pentru Horia Tecău, care și-a anunțat deja retragerea din activitate.

ROMÂNIA, ÎNVINSĂ DE DANEMARCA ȘI ÎN MECIUL RETUR!

Naționala de handbal feminin a României a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de Danemarca, scor 32-27 (13-10), și în meciul retur, al patrulea din grupa 2, faza a doua a calificărilor la Campionatul European din 2022. Cristina Neagu nu a fost inclusă în lot pentru meciul de la Odense. Principalele marcatoare ale partidei au fost Jorgensen, 7 goluri, pentru Danemarca, respectiv Pintea și Tîrcâ, câte 7 reușite, pentru tricolore. Tot sâmbătă, în cealaltă partidă a etapei din grupa 2, Austria, a învins Insulele Feroe cu 26-22. Anterior, în octombrie 2021, tricolorele au învins Insulele Feroe, cu 26-19, și au remizat cu Austria, 33-33, iar în 2 martie au pierdut cu Danemarca, scor 28-35, astfel că au 3 puncte (locul 3). Lider neînvins este Danemarca, cu 8 puncte, iar pe locul 2 este Austria cu 5 puncte. Ultimele două meciuri pentru România în grupa 2 vor fi cu Insulele Feroe și Austria, în 20 aprilie, respectiv 23 aprilie. Primele două clasate în grupă se vor califica la turneul final, care va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru, între 4-20 noiembrie 2022.

RUȘII VOR SĂ FACĂ O NOUĂ COMPETIȚIE DE FOTBAL

Presa din Rusia scrie acum că Roman Abramovic ar urma să înființeze o nouă competiție internațională, Liga Continentală de Fotbal, destinată echipelor de club din țările care sunt considerate apropiate de Rusia. Astfel, pe lângă echipele din Rusia, în Liga Continentală de Fotbal ar urma să mai joace cluburi din China, Serbia, Israel, Bulgaria, Belarus, Kazahstan și Finlanda.

Potrivit sursei citate, noua competiție ar urma să fie finanțată de oameni de afaceri ruși și chinezi, precum și de sponsorii din celelalte țări care ar participa.

Rușii ar vrea să-și organizeze și propriile Jocuri Paralimpice

Printre altele, rușii au fost excluși și de la Jocurile Paralimpice care se desfășoar[ la Beijing. Potrivit celor de la inc-news.ru, vicepremierul Dmitri Cernîșenko le-a cerut ministrului Finanțelor din Rusia și ministrului Sportului să analizeze posibilitatea de a organiza propriile jocuri paralimpice.

La această competiție ar urma să fie invitați atât sportivii ruși, cât și cei din alte țări și există intenția de a-l transforma într-un turneu permanent.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu