MÂINE, ÎNTÂLNIRI LA NIVEL ÎNALT: VICEPREȘEDINTELE SUA, KAMALA HARRIS, VA VIZITA ROMÂNIA ȘI POLONIA

Distribuie pe:

Vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris, va vizita, începând de mâine, 11 martie, România și Polonia, pentru a discuta cu liderii celor două țări despre viitoarele răspunsuri ale Occidentului la invazia Rusiei în Ucraina. Potrivit Reuters, misiunea ei este de a asigura țara noastră și Polonia de sprijinul Washington-ului, concentrându-se asupra mijloacelor prin care statele membre ale NATO pot implementa sancțiunile economice adoptate și pot merge înainte împreună.

Kamala Harris se va întâlni și cu refugiați ucraineni din Polonia și va discuta despre continuarea ajutorului umanitar și a asistenței de securitate pentru Ucraina și pentru regiune. Numărul acestora - femei, copii și bătrâni - a trecut deja de două milioane, bărbații ucraineni cu vârste până la 60 de ani aflându-se sub incidența legii marțiale, deci neputând să părăsească țara.

La Varșovia, vicepreședintele SUA, Kamala Harris, se va întâlni și cu premierul Canadian, Justin Trudeau, care se află de asemenea în regiune. (M.C.)

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu