DESPRE PANICA DE LA BENZINĂRII

Distribuie pe:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seara, că informația conform căreia prețul carburanților a ajuns la 11 lei/litru a plecat de la rețeaua de benzinării MOL, iar “dacă ar fi fost mai atenți, acest lucru nu s-ar fi întâmplat”.

“Dvs. (moderatorul - n. r.) nu puteți să-i spuneți numele (rețelei de benzinării - n. r.), dar eu nu pot să nu-i spun numele, chiar dacă dvs. nu puteți. Este vorba despre rețeaua MOL, pentru că de la această rețea, de la Beiuș, a plecat această informație, de 11 lei. Dacă ar fi fost mai atenți, acest lucru nu s-ar fi întâmplat și, probabil, de mâine controalele care vor fi demarate, așa cum a spus și prim-ministrul, vor lămuri acest aspect și ne vom lămuri de ce a început acest lucru. Această informație a fost rostogolită prin social media și a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării, cum că de mâine prețurile vor fi de 10 și 11 lei și, mai mult, că vom rămâne și fără stocuri de benzină și motorină. A trebuit să infirmăm ferm acest lucru, să ieșim să spunem că este exclus ca România să rămână fără stocuri de benzină și de motorină. Este exclus ca să asistăm la o explozie a prețurilor la benzină și la motorină, în condițiile în care prețul barilului a început să scadă. Până astăzi a scăzut cu 3 dolari”, a afirmat Popescu, la Digi 24.

PREMIERUL A DISPUS CONTROALE AMPLE LA STAȚIILE DE ALIMENTARE CU CARBURANT; GUVERNUL NU VA PERMITE NICIO TENTATIVĂ DE SPECULĂ

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant, Guvernul nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

“Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri in România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Dan Cărbunaru.

Anterior, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente.

Potrivit informațiilor obținute de AGERPRES, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanți pe piața din România. Compania a scumpit, deja, carburanții pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină. (Agerpres)

Lasă un comentariu