AU VENIT AMERICANII! ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT, KAMALA HARRIS - KLAUS IOHANNIS

Distribuie pe:

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a fost primită, vineri, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.

Kamala Harris a ajuns la București în jurul orei 13,20, fiind întâmpinată la Aeroportul Internațional “Henri Coandă” de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Ceremonia primirii oficiale a avut loc pe Platoul de ceremonii de la Cotroceni. Au fost intonate imnurile oficiale ale SUA și României.

Din delegația României prezentă la ceremonie au făcut parte premierul Nicolae Ciucă, președintele Senatului, Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, și consilierii prezidențiali Ion Oprișor și Luminița Odobescu.

Joi, înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European, care s-a desfășurat la Versailles, președintele Klaus Iohannis a declarat că va discuta cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, despre postura NATO pe Flancul Estic, Grupul de luptă aliat care ar urma să fie găzduit de România și despre soldații americani care au venit în țara noastră.

Potrivit Administrației Prezidențiale, prezența la București a vicepreședintelui american Kamala Harris reconfirmă soliditatea Parteneriatului strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea administrației americane pentru abordarea responsabilă și implicată a țării noastre în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară. (AGERPRES)

Sursa foto: Europa.fm.ro

FORMULARUL DE LOCALIZARE A PASAGERULUI NU VA MAI FI OBLIGATORIU

“A fost aprobată ordonanța care abrogă OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei ordonanțe, ținând cont de încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României, respectiv încetarea aplicabilității măsurilor adoptate pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, a eliminat obligativitatea completării formularului digital de intrare în România cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară sau cu maxim 24 de la intrarea în țară. Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul național”, a declarat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

El a adăugat că unele state au menținut acest tip de formular, de aceea cei care doresc să călătorească în străinătate trebuie să verifice condițiile de intrare în țările respective.

“Cetățenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular”, a menționat Dan Cărbunaru.

3.623 DE CETĂȚENI UCRAINENI AU SOLICITAT AZIL ÎN ROMÂNIA, DE LA ÎNCEPEREA CONFLICTULUI

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 71,2%.

“În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, 70.974 de persoane, dintre care 21.003 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 93.417 de persoane, dintre care 23.653 de cetățeni ucraineni, au părăsit teritoriul României”, arată sursa citată.

AGERPRES

Lasă un comentariu