CARAVANA MOBILĂ PENTRU SCREENINGUL CANCERUL DE COL UTERIN CONTINUĂ ÎN ZONA RURALĂ DIN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa, în perioada 15-29 martie 2022, în localitățile Acățari, Gălești, Bălăușeri, Ungheni și Crăciunești, din județul Mureș.

Din grijă pentru sănătatea femeii, le invităm pe femeile din grupul țintă 24-29 de ani să-și ofere darul sănătății și să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeș-Papanicolaou, program dedicat promovării prevenției și depistării precoce a cancerului de col uterin.

“Având în vedere că este o lună specială pentru femei, încep prin a ura La mulți ani Femeilor și Mamelor!

Sunteți speciale, dați viață, sunteți însăși viața. Fără voi omenirea nu ar exista, deci aveți o măreață responsabilitate. Având grijă de sănătatea voastră, aveți grijă de viitorul omenirii! După cum spunea Rudyard Kipling: ,,Dumnezeu nu putea fi pretutindeni, așa că a creat femeia”.

Fie ca primăvara să vă aducă tuturor sănătate, pace și liniște în case, în suflete, în lume și toți cei dragi să fie bine și fericiți!

Vă așteptăm la testare!”, a declarat prof. univ. dr. Septimiu Voidăzan, coordonator proiect P1.

Programul caravanei în perioada 15-29.03.2022 este următorul: Acățari - 15.03.2022 - începând cu ora 16.00; Gălești - 17.03.2022 - începând cu ora 16.00; Bălăușeri - 22.03.2022 - începând cu ora 16.00; Ungheni - 24.03.2022 - începând cu ora 16.00; Crăciunești - 29.03.2022 - începând cu ora 16.00.

De asemenea, în localitățile menționate vor avea loc acțiuni de informare-educare-conștientizare cu scopul de a atrage atenția asupra importanței depistării precoce a cancerului de col uterin și de a de a crește numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este o acțiune care se desfășoară în cadrul proiectului “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

Proiectul “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Tot în luna martie, lună dedicată femeii, a început deplasarea caravanei mobile pentru screeningul cancerului de col uterin la marii angajatori din regiunea Centru.

Manager Proiect Șef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN

Mariana MOLDOVAN-NEGOIȚĂ Expert IEC

Lasă un comentariu