NU, NU, NU... RĂZBOIULUI!

Distribuie pe:

* “Războiul este o adevărată școală a crimei. El încurajează și dezvoltă numai instinctele brutale în om, face apel la tot ce este o dezlănțuire a tuturor patimilor, el este întotdeauna o degradare a omului în animalitate, care, mai ales în lupta sângeroasă corp la corp, demoralizează atât pe învingător, cât și pe cel învins. Războiul este falimentul dreptului, pentru că este suspendarea oricărui drept. Războiul trebuie considerat ca o reîntoarcere a civilizației în barbarie, a dreptului la anarhie primitivă”.

Dimitrie Guști (1880-1955), sociolog, istoric, filosof, voluntarist, etician, membru al Academiei Române, Ministru Artelor și cultelor.

***

* “Războiul niciodată n-a făcut decât a mistui rodurile semănate în timpul păcii. Datoria noastră este ca, cu orice preț, cu orice sacrificiu, să ferim ca România să devină teatru războiului, ca orașele și satele noastre să nu fie prefăcute în cenușă, ca populațiile noastre să nu fie masacrate, ca avuțiile noastre, fructul muncii să nu se nimicească în mijlocul unui RĂZBOI”.

Mihail Kogălniceanu (1817-1891), om politic e orientare liberală, istoric, publicist, Ministru Plenipotențiar.

***

* “Războiul, socotesc eu că este un mijloc barbar de întărire și înavuțire a claselor capitaliste, ca un obstacol în lupta de dezrobire a proletariatului. Adevăratele cauze ale războiului trebuie căutate în tendințele de cucerire ale marilor state, ale claselor capitaliste, care, din interese economice, caută noi și trainice debușeuri pentru mărfurilor lor. Războiul cuprinde în sine tendințele de cucerire, de dominațiune, de tiranie ale oligarhiilor hrăpărețe”.

D.T. Neculiță

***

* “Omenirea trebuie să pună capăt războiului, altfel războiul va pune capăt omenirii”.

John. F. Kennedy (1917-1963), a fost cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unire ale Americii.

P.S. “Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, și pe pământ pace, între oameni bună-voire”! (Luca cap. 2, vers. 14).

Cu dragoste creștinească,

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu