FĂRĂ McDONALD'S ÎN MOSCOVA, NU SE POATE!

Distribuie pe:

Luka Safronov-Zatravkin, fiul unui cunoscut artist rus, s-a prins cu cătușe de ușa unui local McDonald's din Moscova în semn de protest față de închiderea restaurantelor, scrie portalul rus de știri 73online, citat de libertatea.ro.

Iată ce a spus, printre altele, Luka în discursul strigat până să apară agenții de poliție și să îl ia cu ei la secție:

“Eu, Luka Safronov-Zatravkin, pianist, doresc să declar o încălcare a drepturilor mele internaționale, a libertății de exprimare, precum și a genocidului pe baze socio-culturale. M-am născut la 31 octombrie 1990, exact la 9 luni după deschiderea primului restaurant McDonald's din Rusia. Împreună cu McDonalds, în viața mea au intrat libertăți - libertatea de alegere, libertatea de mișcare, libertatea de a-mi transmite propriile valori și de a le urma. Americanii ne-au îmblânzit cu aromele lor.

Totuși, ce se întâmplă acum? Restrângerea pe scară largă a libertăților noastre, care în ultimii 30 de ani au devenit parte integrantă a vieții noastre. Am fost întotdeauna un om liber. Și nu pot înțelege cum am meritat personal să fiu pedepsit și forțat să fac ceea ce nu vreau. De ce ne obligă politicienii din țările neprietenoase, pe noi, oameni pașnici obișnuiți, să ne schimbăm cu forța modul obișnuit de viață?

Valorile pe care le-am transmis mereu lumii sunt legate, printre altele, de pozitivitatea corpului. Cred că fiecare persoană are dreptul să aleagă cum să își ducă eu-ul în această lume, dacă acest lucru nu încalcă libertățile altor oameni. Indiferent de culoarea pielii, de forma ochilor și de greutate.

Am mai mult de 270 kg. Aceasta este alegerea mea, mijloacele mele de exprimare și libertățile mele. Astăzi sunt lipsit de mâncarea pe care am mâncat-o toată viața. Privat de a călători și de oportunitatea de a cunoaște lumea. Mă privează de tehnologii care s-au dezvoltat, printre altele, datorită compatrioților mei. Chiar și animalele noastre de companie, care au mâncat aceeași hrană toată viața, sunt rănite, iar acum sunt forțate să sufere.

Acum suntem lipsiți de însăși ideile de democrație și de valorile drepturilor omului, arătând că libertatea este o ficțiune. Pentru că politicienii din puterile mondiale ne pot priva de libertăți cu o simplă mișcare de condei, acesta este un adevărat genocid al oamenilor de rând, cărora li se vor crea condiții insuportabile pentru viață.

De ce McDonalds? Pentru că acest lanț de restaurante a devenit prima suflare de aer liber în 1990. Și acum hamburgerii McDonalds devin un simbol al încălcării libertăților, în primul rând de către Statele Unite.

Aceasta este violență împotriva conștiinței mele, asupra alegerii mele! Aceasta este violență împotriva mea, o persoană simplă”. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu