SINDROMUL PĂRULUI DE NEPIEPTĂNAT...

Distribuie pe:

În vara anului trecut, Katelyn Samples a publicat o fotografie cu fiul ei, în vârstă de 10 luni. Apoi, un străin i-a trimis un mesaj în care a întrebat-o dacă băiatul a fost diagnosticat cu sindromul părului nepieptănat, potrivit The Guardian, citat de Digi24.

Inițial, femeia în vârstă de 33 de ani, din Georgia (SUA), a fost îngrijorată. “Atunci când auzi sindrom te gândești că e ceva în neregulă cu copilul tău. Mă întrebam dacă are dureri”, a declarat ea.

La scurt timp, femeia a mers la un medic pediatru dermatolog, care l-a diagnosticat pe băiețel cu sindromul părului de nepieptănat, care este o boală genetică rară.

Sindromul părului de nepieptănat face ca părul să stea ridicat de pe scalp și să pară dezordonat. În cazul acestei afecțiuni, părul are o culoare argintie sau aurie. Acest sindrom apare mai ales la copiii cu vârste între 3 și 12 ani.

“Când te uiți la microscop, poți vedea că, în loc să ai fire de păr cilindrice, firele părului sunt, de fapt, mai mult într-o formă triunghiulară.

În cadrul triunghiului, sunt aceste mici șanțuri care merg în sus și în jos pe axa lungă a firului de păr, ceea ce îl face cu adevărat de nepieptănat.

Aceasta este o afecțiune rară, existând în jur de 100 de cazuri în lume, pentru care nu există un tratament. Cu toate acestea, boala se rezolvă de la sine, odată cu venirea pubertății”, explică medicul dermatolog pediatru Carol Cheng, de la Universitatea Los Angeles din Caliofornia (UCLA). (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu