REGLEMENTĂRI NOI ÎN SPRIJINUL FURNIZORILOR LOCALI

Distribuie pe:

Săptămâna aceasta am adoptat, în plenul Camerei Deputaților, un Proiect de Lege (Pl-x 178/2021) care impune reguli clare în relația marilor lanțuri de magazine cu furnizorii locali și aduce o formă de protecție producătorilor români!

Conform acestor noi reglementări, printre altele, supermarketurilor le vor fi interzise următoarele practici, care împovărau producătorii noștri:

- să returneze furnizorului produsele agricole și/sau alimentare nevândute;

                - să impună furnizorului o plată pentru listarea produselor sale agricole și alimentare, precum și pentru expunerea spre vânzare a acestora;

- să solicite furnizorului suportarea integrală sau parțială a costului oricăror reduceri pentru produsele agricole și/sau alimentare vândute de cumpărător cu titlu promoțional.

Deși sunt conștientă că acest demers nu este suficient pentru promovarea adecvată a micilor producători români în fața marilor lanțuri de magazine, consider că reprezintă un prim pas esențial în această direcție. Se anunță vremuri tulburi, iar noi avem datoria de a sprijini producătorii români și de a-i proteja în fața oricăror practici neloiale și abuzive!

DUMITRIȚA GLIGA Deputat PSD - Filiala Mureș

Lasă un comentariu