CONCURSUL JUDEȚEAN DE MATEMATICĂ “PETRU MAIOR”, EDIȚIA A II-A

Distribuie pe:

Colegiul “Petru Maior” din Reghin se îmbracă “în hainele de sărbătoare ale matematicii”. De data aceasta este vorba de a doua ediție a Concursului de matematică “Petru Maior”, care se va desfășura în 9 aprilie 2022. Concursul a fost programat pentru luna decembrie, dar, datorită restricțiilor impuse pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov2 a fost amânat. Acest concurs se adresează profilurilor: științe ale naturii și tehnologic din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Mureș.

Fiecare școală care dorește să își “încerce puterile” trebuie să își selecteze elevii spre a forma un echipaj - câte 3 elevi/nivel/specializare și să se înscrie până la data de 3 aprilie 2022.Numărul maxim/ școală este de 24 de elevi din clasele IX-XII.

Dorim ca această competiție să aducă roade, elevii să depună efortul de a urca treptele cunoașterii matematice, iar noi îi așteptăm și la edițiile următoare.

Testarea propriu-zisă va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, la ora 9, la Colegiul “Petru Maior”. Durata va fi de 180 de minute, iar problemele vor avea un grad sporit de dificultate.

Se vor acorda Premiile I, II, III, 3 Mențiuni și 3 Mențiuni speciale.

Așadar, mesajul care îl transmitem tuturor elevilor este “Asumați-vă libertatea de a gândi matematic”.

Vă așteptăm cu drag!

Profesor GHEORGHE CIPRIAN DĂRĂBAN, directorul Colegiului “Petru Maior” din Reghin

Lasă un comentariu