ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 18-20 martie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 210 intervenții, după cum urmează: 53 incendii, o misiune pirotehnică, șapte alte situație de urgență și 149 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

* Vineri, 18 martie, în jurul orei 15.20, incendiu produs la un fânar în localitatea Vadu, strada Principală.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Vărgata. În urma incendiului, a ars acoperișul fânarului în totalitate și au fost afectate aproximativ șase tone de furaje. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

* Sâmbătă, 19 martie, în jurul orei 13.45, incendiu baloți de fân în localitatea Iara de Mureș.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. În urma incendiului a ars vegetația uscată care s-a extins la aproximativ 107 baloți de fân, 19 baloți de paie, un motor auto, o porțiune de gard de lemn și aproximativ 10 ml de viță-de-vie. În urma incendiului, pompierii mureșeni au reușit salvarea a 52 de baloți de fân.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

* Sâmbătă, 19 martie, în jurul orei 16.00, incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Solovăstru. Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. Din nefericire, în urma incendiului ars acoperișul terasei în totalitate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: horn neizolat termic.

* Duminică noaptea, 20 martie, în jurul orei 00.20, incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Dătășeni, comuna Cuci.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Iernut. În urma incendiului a ars aproximativ 40 mp din anexă.

* În perioada 18-20 martie au avut loc 41 incendii de vegetație uscată, produse în localitățile Târgu-Mureș, Sovata, Deleni, Breaza, Vețca, Rușii Munți, Gheja, Sântana de Mureș, Cotuș, Batoș, Reghin, Sărățeni, Luieriu, Ideciu de Jos, Curteni, Tonciu, Maia, Petelea, Băgaciu, Ghinești, Râciu, Ungheni, Mihai Viteazu, Vălenii de Mureș, Călușeri și Ațintiș. Au intervenit pentru stingerea incendiilor, pompierii militari din cadrul ISU Mureș, după cum urmează: Detașamentul Târgu-Mureș Detașamentul Reghin, Detașamentul Sighișoara, Detașamentul Târnăveni, Punctul de Lucru Sovata, Punctul de Lucru Deda împreună cu SVSU Rușii Munți, Punctul de Lucru Luduș împreună cu SVSU Luduș, SVSU Aluniș, Garda de Intervenție Miercurea Nirajului, SVSU Miercurea Nirajului, Punctul de Lucru Râciu și SVSU Saschiz.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor au fost: foc deschis în spații deschise.

Misiune pirotehnică:

Sâmbătă, 19 martie, în jurul orei 7.50, misiune pirotehnică în localitatea Livezeni.

Au executat misiunea echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș. S-a identificat un proiectil de calibru 75 mm și cinci cartușe de infanterie de calibru 7,92 mm. Echipa pirotehnică a ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția, urmând ca aceasta să fie distrusă cu alte muniții rămase neexplodate, în poligonul special amenajat.

Misiuni:

De asemenea, în ultimele 24 ore, au fost executate 27 de misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.

Lasă un comentariu