BC SIRIUS MUREȘUL TG. MUREȘ S-A IMPUS ÎN CAPITALĂ!

Distribuie pe:

În etapa a 25-a din Liga Națională de baschet feminin s-au disputat partidele: FCC Baschet UAV Arad - CSM Târgoviște 83-50, Agronomia București - BC Sirius Mureșul Tg. Mureș 53-67, Phoenix Constanța - Rapid București 79-34 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - Olimpia CSU Brașov 111-65. Etapa a debutat duminică, 13 martie, cu jocul CSM Satu Mare - KSE Târgu Secuiesc 95-71. Sâmbătă, 19 martie, a avut loc primul meci din etapa a 26-a: Universitatea Cluj-Napoca - CSM Satu Mare 42-60. În clasament conduce ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (cu 41 de puncte), urmată de CSM Satu Mare (cu 40 de puncte) și FCC Baschet UAV Arad (cu 39 de puncte). BC Sirius Mureșul Tg. Mureș se afla pe locul 6 (cu 31 de puncte).

UNIREA UNGHENI, ÎNVINSĂ DE LIDER

În etapa a 17-a a Ligii a III-a de fotbal, echipele mureșene au obținut în deplasare un singur punct.

În seria a 9-a, formația Avântul Reghin a terminat la egalitate întâlnirea disputată în deplasare cu Sănătatea Cluj, scor 3-3. În aceeași etapă, Unirea Ungheni a fost învinsă în deplasare cu 1-0 de liderul seriei CS Hunedoara. În clasament conduce CS Hunedoara (cu 49 de puncte), urmată de Metalurgistul Cugir (cu 37 de puncte) și Unirea Ungheni (cu 32 de puncte). Avântul Reghin se află pe poziția a 8-a (cu 15 puncte).

ROMÂNIA U19 A ÎNVINS ȘI SLOVACIA, LA TG. MUREȘ, ȘI MERGE LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE FUTSAL U19!

România U19 se află printre cele mai bune 8 echipe din Europa la futsal, la nivelul de vârstă Under 19, după ce a obținut calificarea la UEFA Under-19 Futsal Championship din Spania! Tricolorii au învins, pe rând, selecționatele Georgiei (3-2) și Slovaciei (4-0), în cadrul turneului de calificare găzduit de Sala Sporturilor din Târgu-Mureș! Rezultatele meciurilor din Main Round:

Georgia - ROMÂNIA 2-3,

Slovacia - Georgia 4-2 și

ROMÂNIA - Slovacia 4-0.

În meciul cu Slovacia, pentru România au marcat: Trifa (23'22”), Nagy (24'26”), Barbocz (26'56”), David (32'13”).

FEDERAȚIA GERMANĂ DE FOTBAL INTERZICE ANGAJAREA JUCĂTORILOR STRĂINI DIN RUSIA SAU UCRAINA ÎN MECIURI OFICIALE

În ciuda acordului dat de FIFA, Federația Germană de Fotbal (DFB) a interzis cluburilor sale să angajeze jucători străini din Rusia sau Ucraina în meciuri oficiale în acest sezon, pentru “a păstra integritatea competițiilor”.

Autoritățile federației, “după o analiză atentă, au decis că aceste opțiuni nu vor fi autorizate în acest stadiu în Germania”, indică DFB pe site-ul său, informează lefigaro.fr. Însă, cluburile germane sunt autorizate să recruteze imediat acești jucători, care vor putea participa la antrenamente și meciuri amicale, precizează federația. FIFA a deschis o perioadă excepțională de transfer până pe 7 aprilie dedicată jucătorilor străini care joacă în Rusia, precum și jucătorilor care joacă în Ucraina, străini sau ucraineni autorizați să părăsească teritoriul. Liga Franceză a autorizat joi recrutarea și intrarea în competiție a unui singur dintre acești jucători per club, însă decizia trebuie totuși ratificată de comitetul executiv al Federației Franceze de Fotbal (FFF).

TRAGEREA LA SORȚI A SFERTURILOR DE FINALĂ DIN EUROPA LEAGUE

Tragerea la sorți a sferturilor de finală din UEFA Europa League a avut loc vineri, la Nyon. FC Barcelona pornește ca favorită în duelul Eintracht Frankfurt, în timp ce Valentin Mihăilă și Ianis Hagi au parte de dueluri tari. De asemenea, s-au stabilit și semifinalele competiției. Semifinale Europa League, 2021-2022:

RB Leipzig - Atalanta / Braga - Rangers, West Ham - Lyon / Eintracht Frankfurt - FC Barcelona.

Sferturi Europa League, 2021-2022:

RB Leipzig - Atalanta, Eintracht Frankfurt - FC Barcelona, West Ham - Lyon, Braga - Rangers.

Sferturile de finală se vor desfășura pe 7 aprilie (partidele tur) și 14 aprilie (partidele retur). Semifinalele vor avea loc pe 28 aprilie (tur) și 5 mai (retur). Finala este programată la Sevilla, pe 18 mai.

FESTIVALUL OLIMPIC DE IARNĂ AL TINERETULUI EUROPEAN

Delegația României numără 28 de sportivi la Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European, găzduit de orașul finlandez Vuokatti, între 20-25 marie.

Conform Comitetului Olimpic și Sportiv Român, aceștia concurează la șapte dintre cele nouă discipline sportive incluse în programul competiției: biatlon, patinaj artistic, schi fond, sărituri cu schiurile, short-track, schi alpin și snowboard. Port-drapelul delegației tricolore la ceremonia de deschidere a fost desemnat biatlonistul brașovean David Marian Folea. Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European a ajuns la cea de-a XV-a ediție, iar în 2013, competiția a fost găzduită de România, la Brașov.

“Dublă” Ferrari În Prima Cursă A Sezonului De F1!

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Bahrainului, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Colegul său de la Ferrari, Carlos Sainz, s-a clasat pe locul doi. Pentru Leclerc, care a pornit din pole position, este a treia victorie din carieră în F1, prima de după 2019.

Campionul mondial en-titre, Max Verstappen (Red Bull Racing), a abandonat în turul 55. Au mai abandonat Sergio Perez, tot de la Red Bull, și Pierre Gasly, de la AlphaTauri.

Locurile 3-10 au fost ocupate de Lewis Hamilton (Mercedes), George Russell (Mercedes), Kevin Magnussen (Haas), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Esteban Ocon (Alpine), Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Fernando Alonso (Alpine) și Guanyu Zhou (Alfa Romeo). Etapa a doua, Marele Premiu al Arabiei Saudite, va avea loc săptămâna aceasta, la Jeddah.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu