PRELEVARE MULTI-ORGAN ȘI ȚESUT LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În cursul după-amiezii de vineri, 18 martie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu-Mureș, București și Cluj au prelevat ficatul, rinichii, cornee și os de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, internat în Secția Clinică ATI.

Ficatul prelevat a fost trimis la București, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimiși la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, iar osul a fost trimis la Banca de țesut Colentina.

Intervențiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale: Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de dr. Guenadiy Vatachki, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Pop Dan, echipa de prelevare de la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice pentru cornee a fost coordonată de dr. Cristina Poroșanu, iar echipa medicală de la Banca de țesut Colentina, pentru os, a fost coordonată de dr. Ionuț Teodoriu.

Echipa Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș - dr. Bianca Grigorescu - kdp, ss. Andrei Burghelea, as. Dorin Boca și coordonatorul regional dr. Oana Pitea - a făcut tot posibilul, prin profesionalism și munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar și alți pacienți să primească șansa la o viață mai bună.

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente dificile, făcând posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica șansă la viață, continuând lupta pentru viață și pentru a reda speranța acolo unde s-a instalat disperarea.

Transplantul înseamnă VIAȚĂ!

Prelevarea de organe realizată în cursul zilei de vineri este a doua din anul 2022, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târg-Mureș.

Biroul de presă

Lasă un comentariu