O NOUĂ VICTORIE PENTRU SIRIUS MUREȘUL TG. MUREȘ, LA BASCHET FEMININ

Distribuie pe:

Etapa a 24-a a Ligii Naționale de baschet feminin s-a reluat luni, 21 martie, cu jocul din Sala Sporturilor din Tg. Mureș, unde echipa locală BC Sirius Mureșul Tg. Mureș a învins cu 78-37 pe Universitatea Cluj-Napoca.

Miercuri, 23 martie, BC Sirius Mureșul Tg. Mureș va întâlni pe teren propriu, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș, de la ora 18.00, echipa ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Partida contează pentru etapa a 26-a. In fruntea clasamentului se află ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (41 de puncte), campioana fiind urmată de CSM Satu Mare (40 de puncte) și FCC Baschet UAV Arad (39 de puncte). BC Sirius Mureșul Tg. Mureș a rămas pe locul al 6-lea (cu 33 de puncte).

ARCAȘUL MÓRÉH TAMÁS DE LA CSM TG. MUREȘ A CUCERIT TITLUL DE CAMPION NAȚIONAL!

Campionatul Național Indoor 2022 Cadeți, Juniori și Copii s-a desfășurat la Iași, în week-end-ul trecut.

Clubul CSM Tg. Mures a fost reprezentat de către Móréh Tamás (15 ani). Sportivul a participat la categoria Recurve cadeți masculin, clasându-se pe primul loc, reușind să doboare recordul național la această categorie, cu nu mai puțin de 10 puncte! Pe lângă această performanță, Móréh Tamás a adus acasă la Târgu-Mureș, medalia de aur.

Noul record realizat de către Tamás este 579 de puncte din 60 de săgeți. Maximul ce se poate realiza este de 600 de puncte. Sportivul târgumureșean a ajuns la doar 21 de puncte de maximum posibil, și la doar 8 puncte de recordul național de seniori.

VICTORIE PENTRU JUNIOARELE III DE LA CSM TG. MUREȘ

Handbalistele junioare III de la CSM Tg. Mures s-au impus cu scorul de 35-30 în fața echipei Energetic Rm. Vâlcea, partida contând pentru grupa semifinală valoare. Au înscris pentru CSM Tg.Mures: Pop Iulia - 12 goluri, Tarcău Mara - 9, Coman Daria - 6, Lăcătuș Sonia - 4, Bucur Iasmina - 2, Rusu Daria - 2. Antrenorul Laurențiu Pop s-a declarat foarte mulțumit și mândru de ceea ce au arătat fetele de la CSM:

“Astăzi am arătat că merităm să fim la acest nivel al competiției. Am câștigat un meci foarte echilibrat, mai ales în reprizele a doua și a treia, cu multe răsturnări de situație. Am fost mai proaspeți din punct de vedere fizic și psihic pe final de meci și astfel am câștigat un meci important pentru a aborda următoarele partide cu mai multă încredere. Echipa din Vâlcea este antrenată de marea campioană Luminița Huțupan. E o mândrie că putem să jucăm în compania unor astfel de personalități (să le și batem). Urmează deplasarea la Caracal, de unde ne dorim de asemenea să ne întoarcem cu victorie!”

CS UNITED GALAȚI A CUCERIT CUPA ROMÂNIEI FORTUNA LA FUTSAL!

Echipa de futsal CS United Galați și-a îndeplinit visul, acela de a câștiga o finală! Gruparea de la malul Dunării a cucerit luni seară Cupa României la futsal după victoria senzațională reușită în fața rivalilor de la Autobergamo Deva, scor 5-4! Finala Cupei României Fortuna ediția 2021-2022, găzduită de Sala Sporturilor “Dunărea” din Galați, a pus față în față cele mai bune echipe ale momentului din futsalul românesc. Primele clasate în Liga I și probabil echipele care își vor disputa și titlul în acest sezon, Autobergamo Deva și CS United Galați au oferit un spectacol formidabil.

ROMÂNCA DELVINE MERINGOR A DOBORÂT UN RECORD LA MARATONUL DE LA LOS ANGELES

Românca Delvine Meringor, o atletă născută în Kenya, a reușit o performanță impresionantă la un maraton desfășurat în Statele Unite. Delvine Meringor este originară din Kenya, dar a decis să reprezinte România în competițiile sportive. În cadrul ediției cu numărul 35 a Maratonului de la Los Angeles, sportiva de 29 de ani, într-un timp de 2:25.03, a stabilit un record impresionant al competiției. Precedentul era deținut de o sportivă din Rusia, din 2006, care obținuse un rezultat de 2:25.10. Delvine Meringor a câștigat cu multă lejeritate această cursă de pe tărâmul californian. Podiumul a fost completat de Antonina Kwambai, din Kenya, și de Biruktayit Degafa, din Etiopia, care au scos timpi de 2:30.12, respectiv 2:31.28. Pe locurile patru și cinci s-au clasat Martha Akeno din Kenya și Amanda Phillips din Statele Unite, care au terminat într-un timp de 2:34.02 și, respectiv, 2:35.06. Datorită performanței reușite, Delvine Meringor a obținut un premiu de 20.000 de dolari. Din această sumă, 10.000 de dolari reprezintă un bonus pentru faptul că Meringor a reușit cel mai bun timp al zilei, chiar și peste cel stabilit în cursa masculină. Delvine Meringor speră să se califice și să reprezinte România la Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024. Aceasta a primit anul trecut cetățenia română, într-un anunț făcut chiar de Federația Română de Atletism.

NAȚIONALA MASCULINĂ DE HANDBAL, ELIMINATĂ DE MACEDONIA DE NORD ÎN PRELIMINARIILE CAMPIONATULUI MONDIAL DIN 2023

Naționala de handbal masculin a României a învins sâmbătă, pe teren propriu, reprezentativa Macedoniei de Nord, scor 24-22 (12-12), în manșa retur din prima fază play-off a Campionatului Mondial din 2023 și a ratat calificarea mai departe.

Principalii marcatori ai partidei au fost Humet 6 goluri, pentru România, respectiv veteranul Lazarov 6, pentru oaspeți. În tur, la Skopje, Macedonia de Nord s-a impus cu scorul de 30-22, iar diferența o ajută să se califice în faza a doua din play-off, în care va întâlni reprezentativa Cehiei. Câștigătoarea acestei duble se va califica la turneul final al CM 2023.

Naționala României, antrenată de Xavi Pascual, s-a calificat în prima fază play-off a CM 2023 după două victorii în grupa 3 a preliminariilor europene (33-30 cu Israel și 33-23 cu Republica Moldova). La turneul final al Campionatului Mondial din 2023 sunt calificate direct gazdele competiției, Polonia și Suedia, respectiv deținătoarea titlului, Danemarca, plus finalistele Campionatului European din acest an, adică Spania și Suedia. Deținătoare a patru titluri mondiale (1961, 1964, 1970, 1974), naționala României a participat ultima dată la un Campionat Mondial în 2011, când s-a clasat pe locul 19.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu