EFECTELE RĂZBOIULUI: UNELE AVIOANE ZBOARĂ PESTE POLUL NORD CA SĂ EVITE RUSIA

Distribuie pe:

Companiile aeriene au fost nevoite să caute rute noi, după ce Rusia a interzis intrarea avioanelor în spațiul său aerian, ca răspuns la sancțiunile aplicate de comunitatea internațională.

În prezent, unele avioane zboară peste Polul Nord pentru a ocoli Rusia.

Închiderea spațiului aerian al Rusiei a obligat numeroase companii să caute rute alternative. Cele mai afectate sunt cursele care leagă nordul Europei de sud-estul Asiei.

De exemplu, cursa aeriană care conectează orașele Helsinki și Tokyo parcurge peste 3.000 de mile deasupra Rusiei, iar ultimul zbor a avut loc pe 26 februarie. Ca să ocolească Rusia, companiile care au zboruri între Scandinavia și țările din Asia au ales să zboare peste Polul Nord și Alaska, anunță CNN, preluat de Spotmedia.ro.

Călătoria ține peste 13 ore, acoperă aproximativ 8.000 de mile, iar avioanele folosesc cu până la 40% mai mult carburant.

Ca alternativă la zborurile de la pol, companiile aviatice pot zbura prin sudul Rusiei peste Turcia, Georgia, Turkmenistan, Uzbekistan și Kazakhstan până în China, India, Coreea și Japonia. Pentru avioanele care vin din nordul Europei, această rută este mai lungă decât cea de la Polul Nord.

Foto: depositphotos.com

Lasă un comentariu