UN PUNCT DE RECENSĂMÂNT NOU ȘI UN NUMĂR VERDE ÎN SPRIJINUL TÂRGUMUREȘENILOR

Distribuie pe:

De ieri, 23 martie, cei care nu au posibilitatea sau întâmpină dificultăți în a-și completa online datele personale în cadrul recensământului, pot să apeleze pentru sprijin și la personalul din cadrul Cinema “Arta” din centrul orașului. Cu acest punct de recensământ nou, în Târgu-Mureș sunt în total 10 centre de recensământ de autorecenzare asistată (ARA), cu program de luni până duminică, între orele 8-12 și 16-20.

Totodată, Primăria Târgu-Mureș pune la dispoziție un număr verde (telverde) destinat special recensământului din Târgu-Mureș. Prin intermediul acestui număr se pot afla informații legate de organizare și orarul de funcționare a punctelor de recensământ, iar târgumureșenii pot aduce la cunoștința autorităților experiențele avute la aceste locații.

Numărul 0800.888.999 este disponibil de luni până vineri, între orele 9-14, iar informații locale legate de recensământ sunt accesibile și pe pagina de internet recensamant.tirgumures.ro.

După cum am mai anunțat, noutatea constă în faptul că, față de celelalte dăți, anul acesta, populația are posibilitatea de a se autorecenza online. Perioada autorecenzării este cuprinsă între 14 martie-15 mai 2022 și se realizează prin platforma www.recensamantromania.ro. Avantajul autocompletării este că putem răspunde oricând la chestionar, nu e nevoie să permitem nimănui accesul în propria locuință, putem completa în ritmul nostru datele personale și putem fi siguri că ceea ce am introdus va fi inclus în chestionar. Dacă dorim să complet[m chestionarul în limba maternă, aceasta este o metoda sigură, așa că nu vom fi în situația în care să întâmpinăm dificultăți de comunicare.

Cei care nu au posibilitatea sau întâmpină dificultăți în a-și completa online datele personale, pot cere sprijin recenzorilor ARA la punctele de recensământ. În Târgu-Mureș, în perioada autorecenzării, 14 recenzori ARA se află în locațiile desemnate și amenajate de către Primăria Târgu-Mureș, în diferite puncte ale orașului, adică în prezent, în 10 locații. Acești recenzori sunt selectați de Direcția Județeană de Statistică Mureș și vor asista procedura de întocmire, iar dacă este necesar, vor îndruma persoanele care apelează pentru ajutor.

SERVICIUL RELAȚII INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE

Lasă un comentariu