SIMPOZION DE MARTIROLOGIE LA ALBA IULIA ȘI LA AIUD

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în perioada 25-27 martie, se va desfășura Simpozionul de Martirologie, ediția a VIII-a, sub genericul “Biografii spirituale și represiune politică în România comunistă. Centenarul nașterii părintelui Ioan Iovan (1922-2022)”. Evenimentul este organizat de către Arhiepiscopia Alba Iuliei, Muzeul Național al Unirii, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în parteneriat cu Fundația Aiud și Mănăstirea “Sfânta Cruce” de la Aiud.

Simpozionul va debuta sâmbătă, 26 martie a.c., la ora 10, în Aula mare “Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și se va bucura de prezența mai multor profesori, istorici, cercetători și invitați speciali din țară, preocupați îndeaproape de cercetarea fenomenului martiric din închisorile comuniste și de cultivarea memoriei victimelor regimului comunist.

Evenimentul va continua duminică, 27 martie a.c., la Mănăstirea “Sfânta Cruce” de la Aiud, prin oficierea Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare de către Părintele Arhiepiscop Irineu, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei

Lasă un comentariu