ÎNCEPE CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ LA TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

Primăria municipiului Târgu-Mureș organizează, în perioada 28.03-10.05.2022, acțiunea de curățenie de primăvară, de luni până sâmbătă inclusiv, între orele 7.00-16.00, cu excepția zilelor de vineri, luni și marți din preajma Paștelui catolic, respectiv ortodox.

Curățenia de primăvară va avea loc conform unui calendar aprobat, pe străzi și zile. Prima zonă stabilită este cartierul 7 Noiembrie (vezi programarea).

SE VOR COLECTA obiecte de uz gospodăresc, sortate (hârtie/cartoane mari, sticlă, plastic, altele) și deșeuri vegetale. Deșeurile se vor depune la marginea trotuarelor, sub formă de grămezi, în locuri accesibile pentru utilajele de transport, cu o zi înainte de ziua comunicată în program pentru fiecare zonă.

NU SE COLECTEAZĂ deșeuri provenite din construcții, demolări, amenajări interioare (moloz, praf de cărbune, țigle, cărămizi, faianță, gresie) și nici deșeuri electrice și electrocasnice (DEE). Cele din urmă vor fi colectate într-un program separat, care va demara imediat după finalizarea campaniei de curățenie de primăvară.

Ca o noutate, în acest an, după finalizarea acțiunii de curățenie de primăvară din fiecare cartier, va avea loc spălarea arterelor rutiere principale din zonă. În acest sens, va fi comunicat un program în timp util.

ATENȚIE!

Utilajele de curățenie vor trece o singură dată pe stradă, astfel că persoanele care vor scoate deșeurile după finalizarea curățeniei pe strada lor vor suporta costul transportului sau amendă contravențională.

Aruncarea sau abandonarea oricăror tipuri de deșeuri pe domeniul public în afara perioadei curățeniei generale va fi sancționată în conformitate cu prevederile HCL nr. 302/2021 privind stabilirea unor măsuri pe linia bunei gospodăriri, păstrarea curățeniei, respectarea normelor de igienă și înfrumusețare a municipiului Târgu-Mureș.

TELVERDE: 0800.800.396, disponibil pe toată perioada campaniei, în intervalul luni-vineri, între orele 8.00-15.00.

Programul străzilor este pe pagina de internet a primăriei: www.tirgumures.ro

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu