DOUĂ VICTORII ȘI O ÎNFRÂNGERE OBȚINUTĂ DE ECHIPELE DE POPICE DE LA CSM TG. MUREȘ

Distribuie pe:

Echipele de juniori, fete și băieți, de la CSM Tg. Mureș au disputat ultimele partide înaintea Turneului Final al Campionatului Național pe echipe la popice, ce se va desfășura la Cluj-Napoca și Ploiești, în luna aprilie 2022. CN Juniori: CFR Cluj - CSM Tg. Mureș / 3.428 p.d. - 3.288 p.d., nou record național obținut de clujeni. Cel mai bun rezultat de la CSM a fost obținut de Szász Attila Alfréd cu 567 p.d. CN Junioare: CS Rapid București - CSM Tg. Mureș / 2.615 p.d. - 2.817 p.d. Cel mai bun rezultat a fost realizat de Robu Cristina Dora, 488 p.d. Echipa de seniori de la CSM Tg. Mureș a câștigat partida din cadrul etapei a IX-a al Campionatului Național disputată la Tg. Mureș: CSM Tg. Mureș - KSE Tg-Secuiesc /5-3 (3.261 p.d. - 3.220 p.d.).

Rezultatele băieților: Fekete Hunor 579 p.d., Hegyi Roland 560 p.d., Szilágyi Ervin 548 p.d., Balogh Lóránd 549 p.d., Szász Tibor Levente 514 p.d., Szász Attila Alfréd 511 p.d.

SIRIUS MUREȘUL TG. MUREȘ S-A ÎNCLINAT ÎN FAȚA CAMPIOANEI

Etapa a 26-a, ultima a sezonului regulat, din Liga Națională de baschet feminin s-a încheiat miercuri, 23 martie, s-au disputat meciurile etapei a 26-a, ultima a sezonului regulat, din Liga Națională de baschet feminin: Olimpia CSU Brașov - CSM Târgoviște 58-63, BC Sirius Mureșul Tg. Mureș - ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 52-81, CSM Alexandria - FCC Baschet UAV Arad 90-84 și KSE Târgu Secuiesc - Phoenix Constanța 40-78. Etapa a debutat sâmbătă, 19 martie, cu partida Universitatea Cluj-Napoca - CSM Satu Mare 42-60. Miercuri, 23 martie, s-a disputat și o restanță din etapa a 24-a: Rapid București - CSM Satu Mare, scor 53-76. Pe locul întâi s-a clasat ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (43 de puncte), campioana fiind urmată de CSM Satu Mare (42 de puncte) și FCC Baschet UAV Arad (40 de puncte). BC Sirius Mureșul Tg. Mureș a rămas pe locul al 6-lea (cu 34 de puncte).

Primele opt clasate vor evolua în sferturile de finală, pe principiul “cel mai bun din trei partide”, în zilele de 28 martie, 31 martie și 2 aprilie, după următorul program: ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - Universitatea Cluj-Napoca, CSM Satu Mare - KSE Târgu Secuiesc, FCC Baschet UAV Arad - BC Sirius Mureșul Tg. Mureș și Phoenix Constanța - CSM Alexandria. Celelalte patru formații vor juca în play-out (locurile 9-12), în 28 și 31 martie, astfel: CSM Târgoviște - Rapid București și Agronomia București - Olimpia CSU Brașov.

ROMÂNIA U18, ÎNVINSĂ ÎN PRIMUL AMICAL JUCAT CONTRA TURCIEI U18

Naționala U18 efectuează în aceste zile un stagiu de pregătire în Turcia, unde are programate și două meciuri amicale cu selecționata locală. În primul meci, tricolorii au pierdut cu scorul de 0-3. Cel de-al doilea amical se va juca astăzi, 25 martie, de la ora 14.00. Miercuri, golurile au fost marcate de Önal (21'), Ýlkhan (25') și Satmýț (40'). La revenirea în țară, tricolorii vor mai avea un meci amical, împotriva formației Metaloglobus. Partida se va juca la Centrul Național de Fotbal Buftea, în 29 martie, de la ora 12.00.

ROMÂNIA A ÎNVINS GEORGIA CU 5-1 ÎN PRIMUL MECI DE LA TURUL DE ELITĂ

Reprezentativa U19 a României a învins, miercuri, cu scorul de 5-1, selecționata similară a Georgiei, în primul meci de la Turul de Elită. Au marcat A. Chirițoiu 11', G. Dănuleasă 32', A. Pantea (p) 45', R. Ilie 46'  și E. Radaslavescu 60', respectiv G. Abuashvili 39'.

MESAJUL LUI IANIS HAGI PENTRU ECHIPA NAȚIONALĂ LA PRIMELE MECIURI DIN 2022

Mijlocașul Ianis Hagi a transmis un mesaj noului staff al echipei naționale condus de Edi Iordănescu.

Fotbalistul lui Rangers va lipsi de la debutul lui Edi Iordănescu. Internaționalul de 23 de ani le-a urat baftă acestora la meciurile cu Grecia și Israel și a subliniat că își dorește să revină cât mai curând în rândul “tricolorilor”, conduși în momentul de față de Edi Iordănescu.

“Bun venit noului staff. Sper să avem parte numai de succese împreună și să reușim să-i facem fericiți pe suporterii echipei naționale. Salut pe toți de la Mogoșoara, îmi este dor de voi și abia aștept să ne vedem, muncesc pentru asta în fiecare zi. Jucătorilor le doresc multă baftă, să înceapă cu dreptul acest an. Îmi doresc să revin cât mai repede la națională, sper să mă recuperez așa cum trebuie și să ne vedem cât mai repede pe teren alături de suporteri. Vă doresc multă baftă”, a transmis Ianis Hagi, conform FRF TV. Ianis Hagi se recuperează după o accidentare la genunchi suferită în luna ianuarie, în timpul unui joc al lui Rangers. Revenirea sa este așteptată abia în vara acestui an.

RUSIA VREA SĂ-ȘI DEPUNĂ CANDIDATURA PENTRU A GĂZDUI EURO 2028 ȘI EURO 2032

Rusia face o mișcare neașteptată în contextul invaziei din Ucraina și vrea să-și depună candidatura pentru a găzdui EURO 2028 și EURO 2032. Jurnalistul Martyn Ziegler de la The Times a anunțat, miercuri, planurile rușilor în ceea ce privește acest aspect. În contextul invaziei din Ucraina, Vladimir Putin și Rusia pregătesc o mișcare neașteptată, mai ales în contextul în care echipele și sportivii din Rusia au primit “interzis” în Europa.

Rusia a mai fost gazda Cupei Mondiale din 2018, câștigate de Franța la Moscova, scor 4-1 într-o finală cu Croația.

FCSB IA GRATIS JUCĂTORI DE TOP DE LA DINAMO KIEV ȘI ȘAHTIOR

Gigi Becali a anunțat că trei jucători din naționala Ucrainei, inclusiv căpitanul reprezentativei și, totodată, jucătorul lui Dinamo Kiev, Serhiy Sydorchuk, Sergiy Kryvtsov și mijlocașul defensiv al echipei Șahtior Donețk, Taras Stepanenko, se vor antrena și, posibil, vor juca la FCSB. Cei trei jucători se află în România și se vor pregăti până în iunie, când Ucraina ar trebui să dispute barajul cu Scoția pentru Cupa Mondială din Qatar. Aceștia au fost propuși la FCSB de antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu. Sergiy Sydorchuk are 30 de ani și este evaluat la 5 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com. La fel ca Sydorchuk, Stepanenko evoluează și el pe postul de mijlocaș defensiv și valorează 6 milioane de euro. Kryvtsov este fundaș central și este evaluat la 3 milioane de euro. În plus, echipa U19 a clubului Dinamo Kiev va pregăti în baza de la Berceni meciul de Youth League cu Sporting Lisabona, din 6 aprilie. UEFA le permite jucătorilor ucraineni să se transfere la alte echipe europene până la 7 aprilie, după ce țara lor a fost invadată de către Rusia.

Însă, potrivit regulii stabilite de forul european, un club poate legitima maximum doi jucători aflați în această situație, pentru a nu altera competițiile. Germania, de exemplu, nu le permite urcainenilor să joace în campionat, tocmai din cauza acestei posibile alterări a competiției.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu