ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 22-23 martie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 86 de intervenții, după cum urmează: 27 de incendii, două accidente rutiere, două alte situații de urgență și 55 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii

* Marți, 22 martie, în jurul orei 8.30, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Stejărenii, comuna Daneș. Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Daneș. În urma incendiului a ars funinginea din horn și a fost afectată partea superioară a acestuia. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: coș de fum necurățat.

* Marți, 22 martie, în jurul orei 12.05, incendiu produs la un grajd în localitatea Căciulata, strada Principală. Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Râciu. În urma incendiului a ars o hală pe o suprafață de aproximativ 250 mp, trei utilaje agricole și baloți de furaje. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor au fost: foc deschis în spații deschise.

* Marți, 22 martie, în jurul orei 14.20, incendiu produs la baloți de fân în localitatea Hagău, strada Principală. Au intervenit pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu. În urma incendiului, au ars aproximativ 10 baloți de furaje. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

În ultimele 24 de ore au avut loc 24 de incendii de vegetație uscată, produse în localitățile Târgu-Mureș, Corunca, Bistra Mureșului, Reghin, Criș, Saschiz, Sovata, Ideciu de Jos, Hetiur, Zagăr, Deda, Vălenii de Mureș, Sighișoara, Luduș, Pietriș, Ungheni-Iernut, Ghinești-Abrud, Cerghid.

Au intervenit pentru stingerea incendiilor, pompierii militari din cadrul ISU Mureș, după cum urmează: Detașamentele Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Punctele de Lucru Deda, Râciu, Luduș, Garda de Intervenție Miercurea Nirajului, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Daneș, SVSU Râciu, SVSU Saschiz, SVSU Deda, SVSU Aluniș și SVSU Rușii Munți.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor au fost: foc deschis în spații deschise.

Accidente rutiere

* Marți, 22 martie, în jurul orei 11.20, accident rutier produs în localitatea Ernei. Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu- Mureș. A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă. În urma impactului a rezultat o victimă de sex masculin care a fost preluată și transportată de către echipajul medical SAJ aflat la fața locului. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

* Tot marți, 22 martie, în jurul orei 16.50, accident rutier produs în localitatea Fărăgău, strada Principală. Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. În urma impactului, o persoană a rămas încarcerată, fiind de cod galben. Aceasta a fost preluată și transportată de către echipajul SMURD aflat la fața locului.

Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

Misiuni

De asemenea, în ultimele 24 ore, au fost executate 13 misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.

Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Lasă un comentariu