“ZÂMBEȘTE CU ÎNCREDERE! SĂNĂTATE ORALĂ PENTRU TOȚI!” CAMPANIE DE CONȘTIENTIZARE A NECESITĂȚII ÎNGRIJIRII DINȚILOR PENTRU COPII

Distribuie pe:

Ziua Mondială a Sănătății Orale se sărbătorește în fiecare an, pe data de 20 martie. Cu aceastĂ ocazie se promovează, în lumea întreagă, importanța igienei orale pentru organism și sunt menționate beneficiile unei sănătăți orale foarte bune, la orice vârstă. Desfășurată sub sloganul “Zâmbește cu încredere! Sănătate orală pentru toți!”, Campania își propune informarea populației generale (inclusiv copii și adolescenți) cu privire la importanța sănătății orale. Obiectivele generale vizează creșterea numărului de persoane din grupul țintă informate privind importanța sănătății orale și riscurile neglijării acesteia; Creșterea numărului de persoane care adoptă comportamente sănătoase în vederea menținerii sănătății orale; Formarea unor deprinderi sănătoase și încurajarea tratamentului precoce al potențialelor probleme dentare, pentru a evita îngrijirile tardive, mai dificile și mai costisitoare. Obiectivele specifice presupun educarea populației privind legătura intrinsecă între sănătatea orală și sănătatea generală a organismului; Diseminarea de informații privind afecțiunile orale și factorii de risc care contribuie la producerea acestora, precum și a celor privind tehnicile corecte de periaj dentar.

RECOMANDĂRILE MEDICILOR

Medicii recomandă: Periați-vă și curățați-vă zilnic: dinții, limba, planșeul bucal, interiorul obrajilor, partea interioară a buzelor. Pentru efectuarea igienei orale utilizați: periuța de dinți; pastă de dinți cu fluor; ața dentară; apa de gură; dușul bucal. Folosirea gumei de mestecat nu va asigura o bună igienă orală. Spălați-vă pe dinți de cel puțin două ori, pe zi în primele 10 minute după ce terminați de mâncat. Efectuați periajul dinților timp de minimum 2 minute. Schimbați periuța de dinți în fiecare lună. Periuța electrică de dinți curăță mai eficient dințIi. Mergeți la medicul stomatolog pentru control, la 6 luni. Nu consumați frecvent dulciuri. Nu fumați, deoarece fumatul poate produce boli ale dinților și gingiilor. Evitați abuzul de alcool. Acesta reprezintă un factor de risc pentru afecțiunile orale, în special cancer.

CONTROL GRATUIT ASIGURAT DE TREI MEDICI STOMATOLOGI

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Orale, ASOCIAȚIA FEMEIA MILENIULUI III din Tg. Mureș a organizat o campanie de conștientizare a necesității îngrijirii dinților pentru copiii care provin din familiile dezavantajate pe care le consiliază. Acțiunea care va marca această zi a început luni, 21 martie 2022, și continuă pe parcursul întregii săptămâni.

Copiii care fac parte din “Centrul de asistență si consiliere pentru copii defavorizați” din programul monitorizat de Asociația Femeia Mileniului III au vârste cuprinse între 5 și 18 ani și sunt din atât din Tg-Mureș, cât și din localitățile Bărdești, Miheșu de Câmpie și Viișoara.

Ei au beneficiat/vor beneficia de un control gratuit asigurat de trei medici stomatologi - Sorana Grozescu, Adriana Crăciun și Alexandra Gîngă, care au ținut/vor ține o lecție deschisă demonstrativă despre periajul zilnic și măsurile de prevenire a apariției tartrului dentar și a cariilor.

Copii au primit/vor primi atât din partea ASOCIAȚIA FEMEIA MILENIULUI III, cât și din partea medicilor stomatologi pachețele cu periuțe și paste de dinți, am aflat de la Agatha Bianca Bogdan, președinta Asociației “Femeia Mileniului III”.

B.N.

Lasă un comentariu