“NU AVEM INDICII CU PRIVIRE LA VREO INTENȚIE A FEDERAȚIEI RUSE SĂ ATACE TERITORIUL ALIAT”

Distribuie pe:

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, recent, pentru AGERPRES, că nu există indicii cu privire la vreo intenție a Federației Ruse de a ataca teritoriul aliat și a vorbit despre “slăbirea” militară a Rusiei.

“Nu avem indicii - și sunt informații serioase, provenind de la liderii noștri militari - cu privire la vreo intenție a Federației Ruse să atace teritoriul aliat, iar în termeni militari sunt atât de slăbiți de această campanie nereușită în Ucraina, încât nu ar avea nici măcar resursele necesare să poată să aibă o amenințare credibilă la adresa noastră”, a spus Geoană.

“O APĂRARE PUTERNICĂ PE FLANCUL ESTIC ESTE SINGURA GARANȚIE PENTRU NOI, PENTRU ÎNTREAGA EUROPĂ”

“...agresorul este Rusia și Flancul Estic trebuie să fie puternic. O apărare puternică pe Flancul Estic este singura garanție pentru noi, pentru întreaga Europă”, a spus șeful statului.

“Trebuie să găsim căi prin care putem să aducem prețurile la un nivel rezonabil și, pe de altă parte, fiecare stat trebuie să găsească metode prin care să protejeze consumatorii vulnerabili. Pentru noi și pentru alții, gazul este extrem de important și, în acest sens, am discutat, de exemplu, cu premierul Bulgariei pentru a afla cum avansează lucrările la interconectorul cu Grecia și am primit asigurări că lucrurile intră în linie dreaptă și vom putea să importăm și pe aceeași linie gaz pentru consumul casnic, dar și pentru consumul industrial”, a mai spus Klaus Iohannis.

AGERPRES

Lasă un comentariu