“STEJARUL CU COROANĂ PERFECTĂ”

Distribuie pe:

Doamne, către tine strig și zic: “Tu ești scăparea mea, partea mea de moștenire pe pământul celor vii”. Ia aminte la strigătele mele, căci sunt nenorocit de tot. Izbăvește-mă de cei ce mă prigonesc, căci sunt mai tari decât mine. Scoate-mi sufletul din temniță, ca să laud numele tău!

A încetat suferința bunul meu camarad de arme, prieten, comandant, om politic, instructor, președinte de onoare al “Cultului Eroilor”, fost primar al orașului Târgu-Mureș în cele mai grele momente din viața orașului.

Colonel, inginer IOAN JUDEA, un suflet de ostaș desăvârșit, dotat cu înțelepciune divină, patriot român și a iubit țara, poporul cu prețul sacrificării sănătății, și-a iubit familia, colegii de arme, prietenii, a avut o inimă caldă, nu a respins pe nimeni, a ajutat pe fiecare care a apelat la el. A crezut în buna creațiune, a iubit-o, a venit cu ea de pe meleagurile bihorene, primită de la simplii și modeștii săi părinți. Era un om bine crescut, pregătit intelectual, cu un caracter superior, specialist de clasă, a fost decorat cu medalii și ordine ale ministrului Apărării Naționale și președintele României.

A avut de suferit în timpul serviciului militar, dar totdeauna spunea: “Dumnezeu este lângă mine”. S-a îmbolnăvit, a dus boala cu demnitate. “Ce frumoase sunt pe munți, picioarele celui ce aduce vești bune, care vestește mântuirea! Picioarele, ce zice Sionului: “Dumnezeul tău împărtășește”.

A plecat acest brav străjer, dar glasul lui încă mai răsună. Am fost sunat de el în ziua de 21 martie, luni seara, și mi-a spus următoarele: “Oamenii mai vin, dar mai și trebuie să plece”. A fost îngrijit și respectat de stimata și deosebita sa soție, Kati Judea. Asemenea Apostolului Pavel, patriotul român, bihoreanul, colonel, inginer IOAN JUDEA poate să spună: “M-am luptat lupta cea bună. Mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănită pe care mi-o va da, în “ziua aceea”, Domnul Judecător cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor care vor fi iubit venirea Lui.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească!

Transmit condoleanțe familiei, cu cele mai frumoase gânduri pentru acest militar.

AUREL VÂGA

Lasă un comentariu