AMENZI MAI MARI ȘI SUSPENDAREA ACTIVITĂȚII PENTRU CEI CARE VÂND TUTUN ȘI ALCOOL MINORILOR!

Distribuie pe:

Marți, 22 martie 2022, președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de modificarea și completare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum și a Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Potrivit noilor reglementări, vânzarea de tutun minorilor va fi sancționată, de la prima abatere, cu amendă contravențională de 10.000 lei, la care se adaugă sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, vânzarea de băuturi alcoolice minorilor sau consumul de către aceștia a băuturilor respective în localurile și spațiile publice menționate în lege nu vor mai fi sancționate doar cu amendă de la 100 lei la 500 lei, ci de la prima abatere constatată se va dispune și măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

Săvârșirea unei noi contravenții la această lege se sancționează cu amendă contravențională de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității.

Noua lege mai prevede și că, în cazul consumului de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani în locuri publice (drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unități economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi, de stat și private), se aplică amenzi cuprinse între 100 lei la 500 lei.

Constatarea acestor contravenții și aplicarea sancțiunilor se vor face de către reprezentanți ai Poliției locale sau ai Ministerului Afacerilor Interne. (L.P.)

Lasă un comentariu