“ARMELE CHIMICE ȘI BIOLOGICE SUNT INTERZISE”

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a reamintit că armele chimice sunt interzise și și-a exprimat speranța că semnatarii tratatelor internaționale care menționează acest lucru își vor respecta angajamentul.

“Armele chimice și biologice sunt interzise prin tratatele internaționale și nu putem să pornim pur și simplu de la premisa că cineva le folosește. Noi, toți, sperăm să rămână așa și toți semnatarii tratatelor internaționale să respecte ceea ce s-a decis”, a declarat șeful statului român, înainte de a participa la Summitul extraordinar al Alianței Nord-Atlantice, care are loc la Bruxelles. (Agerpres)

FRANȚA ANUNȚĂ O FOAMETE MONDIALĂ: MACRON PREGĂTEȘTE VOUCHERE DE HRANĂ PENTRU POPULAȚIE

Invitat la microfonul rețelei naționale de radio France Bleu, în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale programate în 10 și 24 aprilie, președintele-candidat Emmanuel Macron a anunțat că “Franța se va confrunta cu o criză alimentară mondială”.

Cauza acestei crize este războiul din Ucraina, “ținând cont că Ucraina, dar și Rusia, sunt adevărate grânare pentru alimentația internațională”. Pentru a mai atenua din șocul crizei asupra Hexagonului, Macron și-a manifestat intenția de a introduce vouchere alimentare “pentru a ajuta gospodăriile cele mai modeste și clasele de mijloc să facă față acestor supracosturi”.

Obiectivul voucherelor este și “încurajarea cumpărăturilor în circuit scurt și a achizițiilor de mărfuri franțuzești”. Observatorilor nu le-a scăpat faptul că Macron se teme de impactul pe care viitoarea criză alimentară o va avea inclusiv a “claselor mijlocii”, îndeobște cei cu profesiuni liberale sau mici întreprinzători. Faptul că și aceste categorii sociale, cu venituri peste medie, vor fi grav afectate, având nevoie de protecția statului, arată că guvernul francez se așteaptă ca impactul crizei alimentare să fie unul devastator.

(Sursa:https://m.ziuanews.ro/)

Lasă un comentariu