PIERDERI DE COMANDANȚI ȘI OFIȚERI DE RANG ÎNALT ÎN ARMATA RUSĂ DUPĂ INVAZIA UCRAINEI

Distribuie pe:

Federația Rusă a confirmat actual doar moartea generalului Andrei Suhovețchi, precum și cea a Șefului Adjunct a Flotei de Nord (Severnîi flot), a comandantului Andrei Nicolaevici Pali.

Consilierul Președintelui ucrainean, Olecsii Arestovici, a declarat că trupe ucrainiene l-ar fi ucis într-un bombardament al aeroportului din Ciornobaiivka, din regiunea Herson, pe comandantul Armatei 49 a districtului militar de sud, pe generalul Jacov Vladimirovici Retsantsev.

Pe același aeroport a fost ucis, acum o săptămână, locotent general Andrei Mordvicev, comandantul Armatei 8 a districtului militar de sud.

Miercuri Kievul a răspândit știrea despre moartea comandantului de brigadă rus Alexei Șarov, care ar fi căzut în luptele de la Mariupol.

Aceste date nu sunt verificate, nefiind confirmate de partea rusă.

Se pare că prezența ofițerilor de rang înalt aproape de liniile de luptă indică că Moscova cere generalilor săi să se afle în fruntea trupelor, măsură luată să ridice moralul de luptă foarte scăzut al trupelor rusești.

Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, apropiat a lui Putin, nu a mai apărut în public timp de două săptămâni, ceea ce a dat curs la speculații cu privire la starea sa de sănătate.

Kremlinul a încercat, potrivit AFP, să înlăture semnele de întrebare prin publicarea unui videoclip al Ministerului Apărării rus, ministrul luând parte la o ședință de discutarea bugetului militar. Presa occidentală a publicat știrea că Serghei Cușughetovici Șoigu ar fi avut un atac de cord, citând ca sursă de informație Ministerul de Interne rus.

BRIGITTE KRAMER, Stuttgart

Lasă un comentariu