LUPTĂTORII DE LA CSS TÂRGU-MUREȘ, MEDALIAȚI LA NAȚIONALE ȘCOLARE

Distribuie pe:

Luptătorii de la Clubul Sportiv Școlar Tg. Mureș au câștigat 8 medalii, dintre care 4 de aur, 3 de argint și 1 de bronz, la Campionatul Național Școlar de la Reșița, competiție rezervată sportivilor sub 17 ani. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioni naționali: Gabriel Man, Andrei Negura, Keresztesi Attila și Cispkes Balazs. Medaliile de argint au fost obținute de Denis Sămărghițan, David Man și Emil Talpas, iar cea de bronz a fost adusă de către Darius Moldovan. O prestație bună a avut și Gombos Roland, care s-a clasat pe locul V la categoria sa de greutate. Cupa României la lupte, categoria Under 17 ani, și Campionatul Național pe echipe, la aceeași categorie de vârstă, vor avea loc în perioada 1-3 aprilie, la Tg. Mureș.

CUPA MONDIALĂ DIN QATAR

Până în prezent, 27 de reprezentative și-au asigurat calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, programat între 21 noiembrie și 18 decembrie. Din Africa, au obținut calificarea Camerun, Ghana, Maroc, Senegal și Tunisia. Din America de Sud, sunt sigure de participare Brazilia, Argentina, Uruguay și Ecuador. Din America de Nord, Centrală și Caraibe, numai Canada a obținut deocamdată biletele. Din Asia vor juca la competiția mondială Qatar (țara gazdă), Iran, Coreea de Sud, Japonia și Arabia Saudită. Europa va trimite cele mai multe echipe, 13, dintre care sunt cunoscute 12, Danemaca, Germania, Franța, Belgia, Croația, Spania, Serbia, Anglia, Elveția, Olanda, Portugalia și Polonia. Pe Bătrânul Continent, două meciuri programate în iunie vor stabili ultima formație calificată. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoția - Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Țara Galilor, iar învingătoarea va merge la turneul final. În Concacaf, SUA, după ce Canada a câștigat grupa fazei a treia preliminare, SUA și Mexic, echipele de pe locurile 2 și 3, ce oferă accesul direct la turneul final, sunt favorite, având câte 25 de puncte. Locul 4, pe care se află acum Costa Rica, 22 de puncte, va participa la un baraj intercontinental în care va întâlni reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă sau selecționata din Insulele Solomon. Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, va juca, în 13 sau 14 iunie, în Qatar, un meci de baraj pentru biletele la turneul final, cu câștigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune, la 7 iunie, la Doha, Australia Emiratelor Arabe Unite.

POPICARELE MUREȘENE, MEDALIATE CU AUR ÎN PROBA DE TANDEM

Popicarele Szabo Julia Emese și Diana Maria Stana, de la CS Electromureș Romgaz Tg. Mureș, au cucerit medaliile de aur în proba de tandem, din cadrul Campionatului Național Individual, rezervat sportivilor sub 18 ani, competiție ce a avut loc, zilele trecute, la Cluj-Napoca. Pentru echipele de la CS Electromureș Romgaz, antrenate de Orosz Istvan și Seres Jozsef, urmează un program încărcat. Formația de senioare va participa, în perioada 2-3 aprilie, la turneul Final Four al Ligii Campionilor de la Gyor, din Ungaria, unde va întâlni în semifinale echipa croată Mlaka Rijeka. Vor face deplasarea Maria Ciobanu, Fekete Reka, Seres Bernadett, Szabo Julia Emese, Budai Noemi, Monica Dan, Andreea Roxana Bordianu și Janosi Halmagy Kriszta. După Liga Campionilor, pentru senioare va urma finala Campionatul Național, programată la Cluj, în perioada 15-16 aprilie. În aceeași locație, în perioada 19-20 aprilie, va avea loc și finala Campionatului Național rezervat echipelor de junioare, unde, de asemenea, CS Electromureș este creditată cu prima șansă la medaliile de aur.

ÎNFRÂNGERI PENTRU FORMAȚIILE MUREȘENE ÎN LIGA A III-A DE FOTBAL

Etapa a 18-a a Ligii a III-a de fotbal, ultima a sezonului regulat, a avut loc vineri și sâmbătă, 25-26 martie. În Seria a 9-a, echipele mureșene au obținut rezultatele: Avântul Reghin - Unirea 1924 Alba Iulia 0-2 și Unirea Ungheni - Sănătatea Servicii Publice Cluj 0-2. Prima în seria a 9-a a terminat CS Hunedoara (cu 52 de puncte), urmată de Metalurgistul Cugir (cu 37 de puncte) și Unirea Ungheni (cu 32 de puncte). Avântul Reghin s-a clasat pe poziția a 9-a, penultima (cu 15 puncte). Primele patru clasate din fiecare serie vor evolua în play-off (la promovare), iar celelalte șase vor juca în play-out (la retrogradare). Play-off-ul Ligii a III-a de fotbal se va desfășura pe parcursul a 9 etape (tur-retur-tur) și va începe sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 17.00. În Seria a 9-a se dispută meciurile: CS Hunedoara - Viitorul Cluj și Metalurgistul Cugir - Unirea Ungheni. Play-out-ul este alcătuit din 10 etape (în format tur-retur) și va debuta sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 17.00. În Seria a 9-a, Avântul Reghin va întâlni în deplasare echipa Ocna Mureș.

CE URMEAZĂ PENTRU ROMÂNIA DUPĂ 2-2 CU ISRAEL

România a remizat, scor 2-2, cu Israel, meci care a pus punct primei acțiuni cu Edi Iordănescu selecționer, care a mai cuprins și jocul de verificare cu Grecia, pierdut 0-1. Următoarea acțiune a echipei naționale este în iunie, când va fi o adevărată “lună de foc” pentru România, cu primele patru meciuri din Liga Națiunilor, programate într-un interviu de doar 11 zile. Programul echipei naționale la următoarea acțiune: Muntenegru - România, 4 iunie, ora 21.45; Bosnia - România, 7 iunie, ora 21.45; România - Finlanda, 11 iunie, ora 21.45; România - Muntenegru, 14 iunie, ora 21.45. Ultimele două meciuri din grupa de Liga Națiunilor sunt în septembrie, pe 23 și pe 26, în Finlanda și cu Bosnia, pe teren propriu.

ASOCIAȚIA CLUBURILOR EUROPENE DONEAZĂ UN MILION DE EURO PENTRU VICTIMELE RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

Adunarea Generală a Asociației Cluburilor Europene (ECA), care a reunit aproape 200 de membri, a decis să doneze suma de un milion de euro pentru sprijinirea Ucrainei, țară aflată în război cu Rusia și care se confruntă cu o criză umanitară, informează lequipe.fr. “Sunt în contact cu Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite pentru ca ECA să poată ajuta atât poporul ucrainean, cât și refugiații în țările vecine. Sunt, de asemenea, foarte mândru să anunț că ECA va pune la dispoziție o contribuție financiară inițială de un milion de euro pentru a sprijini eforturile membrilor noștri de a ajuta poporul din Ucraina, în timp ce multe dintre cluburile noastre s-au oferit, de asemenea, să găsească un loc sigur pentru tinerii jucători ucraineni. Mulțumesc!”, a spus președintele ECA și al clubului PSG, Nasser al-Khelaifi, într-un comunicat publicat pe site-ul asociației. “Europa de astăzi este foarte diferită de cea de acum șase luni, când ne-am întâlnit cu toții ultima oară, la Geneva. Trăim vremuri tulburi. Cu toții am fost întristați să vedem atacurile violente împotriva poporului ucrainean și facem apel la pace. Suferința la care asistăm ne amintește de ceea ce contează cu adevărat în viață și de ce o prețuim cu atâta disperare, ne amintește și de forța socială pozitivă a fotbalului”, a adăugat președintele Paris Saint-Germain. ECA rămâne hotărâtă să-și continue eforturile, alături de parteneri și de întreaga familie a fotbalului, pentru a-i sprijini pe cei afectați de această situație cumplită.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu