SPORURI DE PÂNĂ LA 100% PENTRU PERSONALUL ASISTENȚEI MEDICALE DE URGENȚĂ!

Distribuie pe:

În ședința de marți, 29 martie 2022, plenul Camerei Deputaților (în calitate de for decizional) a adoptat, cu 255 de voturi pentru, 2 voturi contra și 34 de abțineri, un proiect de lege care introduce asistentul medical (și alte categorii) din cadrul echipajelor de intervenție terestră și aeriană SMURD în categoria angajaților care vor primi sporuri în bani pentru activitatea desfășurată în afara programului de lucru.

“Activitatea desfășurată de asistentul medical, de operatorul registrator de urgență, de dispecerul (radiotelefonistul) și de șoferul autosanitarei (ambulanțierul) din cadrul serviciilor de ambulanță, precum și de asistentul medical din cadrul echipajelor de intervenție terestră și aeriană SMURD, pentru acordarea asistenței medicale de urgență, în afara programului de la norma de bază, se asimilează cu activitatea personalului sanitar care efectuează gărzi și beneficiază de drepturile prevăzute la cap. II art. 3 din anexa II la Legea-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, în condițiile în care nu beneficiază de timp liber corespunzător pentru activitatea desfășurată peste durata normală a timpului de lucru”, prevede noua legea.

Drepturile de care vor beneficia asistenții medicali SMURD sunt pentru gărzile efectuate în afara programului de lucru în zilele lucrătoare, care se salarizează cu un spor de până la 75% din tariful orar al salariului de bază, și gărzile efectuate în afara programului de lucru în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, potrivit dispozițiilor legale, nu se lucrează, se salarizează cu un spor de până la 100% din tariful orar al salariului de bază.

Pentru a intra în vigoare, actul normativ mai trebuie promulgat prin decret de președintele României și publicat în Monitorul Oficial. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu