VICTORIE LA SCOR PENTRU BASCHETBALIȘTII MUREȘENI ÎN LIGA I

Distribuie pe:

Marți, 29 martie, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș, a fost programată o restanță din etapa a 11-a a Ligii I de baschet masculin, joc în care CSM Tg. Mureș s-a impus categoric, cu 106-47 în fața Agronomiei București. În urma acestei victorii, elevii pregătiți de antrenorul George Trif au revenit în fruntea clasamentului (cu 33 de puncte), urmați de Știința București (cu 32 de puncte) și Laguna București (cu 31 de puncte). Etapa a 18-a va avea loc duminică, 3 aprilie.

MEXIC ȘI SUA, CALIFICATE LA CAMPIONATUL MONDIAL. COSTA RICA MERGE LA BARAJ

Mexic și SUA s-au calificat la Cupa Mondială din 2022, în timp ce Costa Rica are acces la barajul intercontinental, unde va evolua contra Noii Zeelande. Mexic a învins El Salvador, scor 2-0, iar SUA a pierdut, scor 0-2, cu naționala statului Costa Rica. Mexicanii vor participa pentru a 17-a oară la CM, în timp ce reprezentativa SUA va merge pentru a 11-a oară. Costa Rica va juca în 13 sau 14 iunie pentru prezența la CM în barajul intercontinental cu Noua Zeelandă.

CSM BUCUREȘTI, TRANSFER RĂSUNĂTOR!

Interul stânga Eduarda Amorim s-a transferat de urgență la campioana CSM București de la formația rusă Rostov-Don și va putea juca în sferturile Ligii Campionilor, cu Team Esbjerg. Amorim a semnat până la finalul sezonului. “Brazilianca Eduarda Amorim a bătut palma cu echipa antrenată de Adi Vasile și se va alătura tigroaicelor până la finalul acestui sezon! Interul stânga a jucat până acum la echipa din Rusia, Rostov-Don, echipă care a fost eliminată din EHF Champions League din cauza războiului din Ucraina. Handbalista le va putea ajuta astfel pe fetele noastre, în dubla de foc din sferturile Ligii Campionilor, cu Team Esbjerg, dar și în campionatul intern”, a anunțat, miercuri seară, echipa campioană. Eduarda “Duda” Amorim este un simbol în handbalul internațional și o hand balistă completă atât în atac, cât și în apărare. A reprezentat Brazilia până în urmă cu mai puțin de un an, iar alături de colegele sale, a câștigat, în 2013, Campionatul Mondial din Serbia. Ea mai are în palmares cinci trofee ale Ligii Campionilor cu campioana Ungariei, Gyor Audi ETO, echipă la care a evoluat timp de 13 ani (2009-2021). Pe plan individual, în 2013, a fost aleasă MVP la Campionatul Mondial din Serbia, iar în 2014 a fost declarată de IHF cea mai bună jucătoare din lume. În Liga Campionilor a primit de cinci ori distincția de cea mai bună apărătoare (2016, 2017, 2019, 2020, 2021), dar și titlul de cel mai bun inter stânga în 2014.

UCRAINA VREA SĂ MEARGĂ LA CAMPIONATUL MONDIAL DOAR DACĂ ÎȘI VA CÂȘTIGA PE TEREN LOCUL!

La Campionatul Mondial din Qatar se mai poate califica o singură echipă din Europa. Țara Galilor, Scoția și Ucraina sunt naționalele care mai pot participa la turneul final, după un baraj care ar urma să aibă loc în luna iunie. FIFA a dorit ca Ucraina, să meargă direct la Campionatul Mondial în baza unui wild card. Totuși, Ucraina prin vocea lui Yarmolenko, a susținut că va merge la Campionatul Mondial doar în cazul în care își va câștiga pe teren acest drept. Ei refuză propunerea FIFA care a fost făcută în semn de solidaritate după ce Rusia a atacat Ucraina. De asemenea, Oleksandr Petrakov, selecționerul Ucrainei, îl susține pe jucătorul lui și a declarat că își dorește ca echipa lui să ajungă la Campionatul Mondial datorită propriilor merite. “UEFA ne va spune data la care trebuie să jucăm cu Scoția în luna iunie. Am discutat totul, există înțelegere din partea lor. Sunt de acord cu Yarmolenko în privința asta. Trebuie să jucăm, să ne câștigăm singuri locul la Cupa Mondială, dar vorbesc din punctul meu de vedere. Avem un președinte al Federației și un comitet executiv care vor lua această decizie, dar eu cred că trebuie să jucăm”, a declarat Oleksandr Petrakov, selecționerul Ucrainei, potrivit Sport.ua. “Este greu să ne gândim acum la fotbal, dar dacă va trebui să jucăm, cum putem noi să ieșim pe teren și să nu dăm totul văzând cum luptă oamenii din Ucraina? Bineînțeles că trebuie să ne antrenăm. Va fi greu pentru că mulți jucători au rămas în Ucraina și nu se antrenează. Unul ține în mâini o mitralieră, unul distribuie mâncare, nu se pot gândi la fotbal. Am citit undeva că FIFA vrea să ne dea un wild card la Cupa Mondială, dar cred că nu este un lucru corect. Avem mâini și picioare și trebuie să luptăm pentru un loc pe terenul de fotbal”, a transmis și Andriy Yarmolenko.

SUTE DE MII DE BILETE VÂNDUTE DEJA DE FIFA PENTRU CUPA MONDIALĂ

Peste 800.000 de bilete pentru Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie - 18 decembrie) au fost cumpărate în prima fază a vânzării, deschisă pe 19 ianuarie. “În total, 804.186 de bilete sunt în mâinile suporterilor”, a indicat FIFA, care a adăugat că “cele zece țări din care au venit cele mai multe cereri de bilete au fost Qatar, Statele Unite, Anglia, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Germania, India, Brazilia, Argentina și Arabia Saudită”. Șaptesprezece milioane de bilete au fost solicitate în douăzeci de zile în această primă fază, a anunțat FIFA pe 8 februarie, însă vor fi doar ceva mai mult de două milioane de bilete efectiv disponibile pentru prima Cupa Mondială organizată într-o țară arabă. Finala, prevăzută pe 18 decembrie, este meciul care a stârnit cel mai mare interes, cu 1,8 milioane de cereri. Potrivit condițiilor de vânzare stabilite de organizatori, un sistem de loterie le permite candidaților internaționali să cumpere bilete la un preț începând de la 69 de dolari (61 de euro) pentru meciurile din faza grupelor. Rezidenții din Qatar au acces la o categorie de preț preferențială care începe de la 11 dolari, adică mai puțin de 10 euro. Prețul unui bilet pentru finală poate ajunge la 1.607 de dolari, circa 1.400 de euro. FIFA speră să obțină peste 500 de milioane de dolari de pe urma CM 2022, din bilete, drepturi de difuzare și alte venituri comerciale. Următoarea fază a vânzării va începe pe 5 aprilie, la 12.00 (ora României), la câteva zile după tragerea la sorți a CM 2022, programată vineri, de la 19.00 (ora României). “În această următoare etapă a vânzărilor, suporterii își vor putea alege biletele în funcție de calendarul meciurilor”, a precizat FIFA.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu