PREMIERĂ ÎN ȘCOALA MEDICALĂ ROMÂNEASCĂ - SPITAL ÎN STRUCTURA UMFST “GEORGE EMIL PALADE” DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Executivul a aprobat, miercuri, o hotărâre de guvern care prevede înființarea unui spital în structura Universității de Medicină, Farmacie Știință și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, a declarat, miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, menționând că nici o altă universitate din țară nu a mai avut o astfel de inițiativă.

Rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, precizează că este vorba de o instituție cu personalitate juridică, cu statut de spital public, unitate sanitară cu paturi, în subordinea UMFST “George Emil Palade”, având ca obiect de activitate furnizarea de servicii medicale de specialitate, activități de învățământ medical și derularea programelor naționale de sănătate: “Demersul inițiat de Universitate a fost susținut de la început de Ministerul Educației, prin ministrul Sorin-Mihai Cîmpeanu, care a

înțeles imediat, în ciuda noutății abordării, beneficiul pentru învățământul medical românesc, motiv pentru care a și inițiat Hotărârea de Guvern de înființare a spitalului. Proiectul, blocat artificial mult timp de funcționari ai Ministerului Sănătății, a avut finalitatea dorită prin avizarea imediată a actului juridic, odată cu preluarea poziției de ministru de către prof. dr. Alexandru Rafila”.

Potrivit rectorului Universității târgumureșene, este vorba nu doar de înființarea unui nou spital, ci și de acceptarea, la nivel național, a unui nou model de asistență medicală, legat direct de mediul universitar, capabil să aducă excelența și performanța mai aproape de pacienți, prin resursa umană înalt calificată și prin accesul la tehnologie de care dispun universitățile.

“În prezent, conducerea Universității este preocupată de identificarea tuturor resursele financiare și umane necesare pentru ca acest spital universitar să fie dat în funcțiune în cel mai scurt timp”, conchide prof. dr. Azamfirei.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu