PERSONALUL SANITAR ÎNCADRAT ÎN STAREA DE ALERTĂ POATE RĂMÂNE PE POST DUPĂ PROMOVAREA UNUI EXAMEN

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 304, din 29 martie 2022, a fost publicată Legea nr. 70/2022 privind reglementarea statutului personalului care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, determinate de pandemia de Covid-19, a fost încadrat pe perioadă determinată, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Astfel, prin derogare de la prevederile actuale, Ministerul Sănătății și unitățile aflate în subordinea și (sau) în coordonarea acestuia, Ministerul Afacerilor Interne și unitățile și instituțiile aflate în subordinea, în cadrul și (sau) în coordonarea acestuia, autoritățile administrației publice locale și ministerele și instituțiile cu rețea sanitară proprie, precum și instituțiile publice de asistență socială organizează examen, în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, a ocupat fără concurs posturi de execuție pe perioadă determinată.

Examenul se va organiza anterior încetării contractului individual de muncă sau a raportului de serviciu pe perioadă determinată.

De aceste prevederi vor beneficia și medicii angajați în structurile nou-create în perioada stării de alertă, în scopul tratării bolnavilor de COVID-19.

Legea nr. 70/2022 intră în vigoare la 1 aprilie 2022. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu