VOIVODENI - EXEMPLU DE BUNĂ GUVERNARE LOCALĂ

Distribuie pe:

Primarul unei localități poate fi un om providențial pentru comunitatea sa sau poate fi un oarecare. Doar sunt peste 5.000 de primari în România. Depinde în primul rând de el, de primar: cât de gospodar este, cât e de bine intenționat și de câtă abilitate dispune în a-și înfăptui planurile.

Astăzi vorbim despre un om care a muncit 10 ani ca astăzi să poată spune: “Dacă terminăm toate lucrările începute, cred că nu vom avea probleme cu infrastructura o vreme.”

Vasile Boer, ales primar în 2012, culege azi roadele muncii din ultimii ani: curând urmează recepția finală a rețelei de apă pe toată comuna; în urmă cu două săptămâni au început lucrări majore de introducere a canalizării pe 8 kilometri de străzi din localitatea Voivodeni și apoi, pe toate aceste artere se vor executa șanțuri noi betonate și, în final, covor asfaltic nou pe drumuri. În afară de canalizare, din proiect mai face parte și construcția unei stații de epurare a apelor uzate suficient de mare ca să acopere și canalizarea întregii comune, deci atât a locuințelor care nu au fost incluse în prima etapă - Voivodeni, cât și pentru Toldal.

Și asta nu e tot. Pentru că - așa cum îi stă bine gospodarului - înainte de canalizare - primăria a avut grija de a introduce apa potabilă în toată comuna, s-a îngrijit să schimbe toată rețeaua de alimentare cu gaze pentru a fi în conformitate cu noile reglementări, a reușit să facă modificările absolut necesare la rețeaua de transport a curentului electric, astfel încât să fie eliminați sau mutați o serie de stâlpi de pe marginea șoselei, va betona toate șanțurile adiacente lucrărilor, va reface toate podețele și abia în final va asfalta drumul.

Și dacă tot vorbim de oameni gospodari: gospodărirea banului public cu efect maxim nu e nici simplu, nici la-ndemâna oricui. Marele proiect de introducere a canalizării se apropie de 7 milioane de lei, din care mare parte (peste 5 milioane de lei) este finanțare europeană.

Așa se face!

Dacă toate proiectele decurg conform graficului, la sfârșitul anului 2023, localitatea Voivodeni va avea o nouă stație de epurare, va avea canalizare pe 8 kilometri și tot ce am descris mai sus. Între timp vor fi montate și camere de supraveghere la intrările în comună (deci și în Voivodeni, și în Toldal), lucrare pentru care deja a fost semnat contractul de finanțare.

Președintele interimar al PSD Mureș, deputat Dumitrița Gliga: “Voivodeniul trece la o nouă etapă, aș spune aproape istorică pentru locuitori. Comuna intră în secolul XXI, acești oameni primesc ceea ce ar fi trebuit să fie normalitate de mult. Eu îl felicit pe dl primar Vasile Boer pentru munca depusă în toți acești ani, numai cine este implicat își poate închipui câte zeci de dosare pline cu documentații s-au făcut în ultimii 8-9 ani ca astăzi, această comună să intre în normalitate. E o muncă imensă și laudele nu sunt deșarte, eu știu asta, oamenii care au construit la viața lor o casă știu, oamenii care au avut nevoie de o autorizație de mediu știu. Felicitări și la mai mare, dle primar Vasile Boer!”

Deputat DUMITRIȚA GLIGA Președinte interimar PSD Mureș

Lasă un comentariu