LA CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUDO - REZULTATE DE EXCEPȚIE ALE SPORTIVILOR MUREȘENI

Distribuie pe:

La Satu Mare a avut loc, zilele trecute, finala Campionatului Național de Judo, rezervat sportivilor U16 (copii născuți în 2007-2008). Au concurat în jur de 300 de sportivi din întreaga țară. Târgu-Mureșul a fost reprezentat de trei sportive: Nistor Elisa, Iacob Paula și Kacso Brigita, toate legitimate la Sport Club Dimas. Cel mai bun rezultat a fost obținut de Nistor Elisa care, în urma unor meciuri dificile și palpitante, a reușit să cucerească medalia de aur și titlul de campioană națională la categoria 44 kg - feminin. Este un rezultat foarte bun pentru o sportivă care se antrenează în mod exemplar, conștientă de eforturile și sacrificiile care trebuie depuse pentru a ajunge să învingă adversare de la cluburi puternice și titrate, cu posibilități materiale și financiare net superioare altor cluburi. De reținut este și faptul că, pentru a ajunge la fiecare antrenament, Elisa trebuie să străbată aproximativ 60 km dus-întors, aceasta fiind distanța dintre casă și sala de judo!

Iacob Paula, campioană națională și multiplă medaliată la campionatele naționale în anii trecuți, a pierdut în prelungiri lupta pentru medalia de bronz la categoria 48 kg. Și Brigita, o sportivă talentată și ambițioasă, a făcut o figură frumoasă la categoria 52 kg, dar lipsa de experiență în competițiile de anvergură și-a spus cuvântul, nereușind să treacă de tururile preliminarii.

În continuare, Sport Club Dimas se pregătește de următoarele campionate naționale rezervate copiilor și juniorilor, care vor avea loc în lunile mai și iunie, de unde se așteaptă noi medalii și titluri naționale. Cu atât mai mult cu cât, în ultimii doi ani, sporturile (și mai ales sporturile de contact) au fost private de competițiile atât de așteptate de sportivi, fiecare antrenându-se doar cu proprii săi colegi și neputându-și verifica nivelul și valoarea proprie în raport cu ceilalți concurenți din țară sau din străinătate.

Antrenorul clubului, “Sensei” Dima Remus, este mulțumit de rezultatele obținute la acest concurs și speră ca anul acesta să fie unul prolific, cu multe medalii strălucitoare obținute la următoarele Campionate Naționale și la tradiționalele concursuri de “Cupa” organizate atât în țară, cât și în străinatate.

Le dorim succes!

B.B.

Lasă un comentariu