LA MULȚI ANI TUTUROR AUTOMOBILIȘTILOR!

Distribuie pe:

La 5 aprilie 1904, un grup de iubitori ai automobilismului, având ca lider pe prințul George Valentin Bibescu, a înființat la Hotelul Bulevard, din București, Asociația Automobil Clubul Român, care în acest an împlinește vârsta de 118 ani.

Regele Carol I, în anul 1909, ca urmare a adoptării în Parlamentul României, a promulgat Legea prin care Statul Român recunoștea asociației Automobil Clubul Român calitatea de “persoană morală” (ulterior persoană juridică).

Automobil Clubul Român s-a numărat printre primele asociații de acest fel din lume, organizând în luna septembrie 1904 prima cursă de automobile pe traseul București-Giurgiu-București și astfel, România s-a înscris între primele 6 țări din lume care au organizat concursuri auto, după Franța, SUA, Germania, Italia și Austria.

În anul 1905, Automobil Clubul Român a devenit membru al Asociației Internaționale a Automobil Cluburilor Recunoscute de la Paris, devenită ulterior Federația Internațională a Automobilului (FIA) de astăzi.

Personalități marcante ale societății civile - ACR (scriitori, politicieni, juriști, oameni de afaceri, sportivi etc.) și din Armata Română au onorat asociația cu participarea lor, iar activitățile civile și sportive desfășurate au fost de înaltă ținută.

Participarea Automobil Clubului Român la mișcarea automobilistică mondială creează membrilor săi statutul de apartenență la FIA, iar cei 118 ani de membru cotizant face ca ACR să fie o asociație respectată în familia mondială a Automobil Cluburilor Naționale.

Vom rămâne o asociație civilă, apolitică, așa cum stă bine unei asociații profesionale de oameni cinstiți, patrioți și loiali, cinstind memoria înaintașilor noștri, oameni care în timpul existenței lor s-au bucurat de stimă și recunoaștere.

Echipa actuală din Sucursala Mureș din celelalte Sucursalele Județene ale ACR și din Centrala Națională de Alarmă și Informații (cu program non-stop) este formată din oameni competenți, plini de solicitudine, care sunt dispuși oricând să ajute membrii ACR aflați la nevoie prin asigurarea de Asistență Rutieră prin intermediul flotei proprii la nivelul întregii țări, cât și prin parteneriate în toată Europa.

Membrii ACR la solicitare beneficiază de eliberarea Permiselor Internaționale de Conducere pentru cei care călătoresc în țări din afara spațiului Uniunii Europene, vor să lucreze în aceste țări sau au calitatea de turist și vor să închirieze un autoturism. ACR fiind singura entitate din România abilitată să elibereze acest tip de documente.

Inimoșii de la 1904, suntem convinși că s-au mândrit cu instituția căreia i-au pus bazele, Automobil Clubul Român, si apoi Automobil Clubul Regal Român, iar noi, urmașii lor, trebuie să fim la fel de mândri și să continuăm perenitatea ACR.

Rămânem inimoși! Mergem înainte!

La Mulți Ani tuturor automobiliștilor!

Sucursala ACR Mureș

Director

ȚURCĂ SORIN

Lasă un comentariu