UE APROBĂ ROAMINGUL FĂRĂ TAXE PÂNĂ ÎN 2032

Distribuie pe:

În urma reuniunii Parlamentului European, Consiliul European a aprobat, luni, prelungirea regimului de roaming la prețurile de pe piața națională până în 2032.

După expirarea actualului Regulament privind roamingul (la 30 iunie 2022), cetățenii vor putea continua să efectueze apeluri, să trimită mesaje și să navigheze pe Internet, atunci când călătoresc în alte țări ale UE, fără costuri suplimentare, informează un comunicat de presă al Consiliului European, preluat de Agerpres.

Regulamentul revizuit privind roamingul ajustează tarifele cu ridicata maxime pentru a asigura faptul că furnizarea serviciilor de roaming cu amănuntul la prețurile de pe piața națională este sustenabilă pentru operatorii din întreaga UE.

Acesta sporește transparența în ceea ce privește serviciile care pot face obiectul unor costuri suplimentare și, în același timp, îi va proteja pe clienți de șocurile unor facturi cauzate de roamingul accidental în rețelele de telefonie mobilă nonterestre, atunci când se află pe feriboturi sau în avioane.

Politica utilizării rezonabile, care este menită să prevină roamingul permanent, va continua. Comisia poate sugera modificări ale acesteia după o analiză aprofundată a pieței și o evaluare corespunzătoare a impactului potențial.

Regulamentul revizuit include, de asemenea, măsuri menite să asigure o bună experiență a clienților în ceea ce privește calitatea serviciilor și accesul la serviciile de urgență, inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale.

Comisia va monitoriza situația și, dacă este cazul, va prezenta o nouă propunere legislativă pentru a reglementa plafoanele tarifelor cu ridicata și, eventual, alte aspecte ale pieței serviciilor de roaming.

În urma aprobării de către Consiliu a poziției Parlamentului European, actul legislativ este adoptat. După semnarea de către președintele Parlamentului European și de către președintele Consiliului, actul legislativ se publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și va intra în vigoare la 1 iulie 2022.

Foto: Pixabay

Lasă un comentariu