ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR MUREȘENI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

Distribuie pe:

În dimineața zilei de 5 aprilie 2022, în intervalul orar 7.00 - 9.00, polițiștii mureșeni au desfășurat o acțiune pe linie rutieră în municipiul Târgu-Mureș, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere identificate pe plan local, dar și pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.

Astfel, polițiștii au acționat la intrările/ieșirile din municipiul Târgu- Mureș, dar și în interiorul localității, unde au fost identificate zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic sau puncte de interes identificate în urma analizelor proprii, ca fiind cu risc rutier.

În cadrul activității, au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 46.400 de lei.

Dintre acestea, 53 de sancțiuni au fost aplicate pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate, 34 pentru nerespectarea regimului de viteză, 9 pentru nerespectarea obligației de semnalizare a manevrei de schimbare a direcției de mers, 3 pentru oprire neregulamentară, 2 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 2 pentru comportamentul agresiv în trafic, una pentru neasigurare la schimbarea direcției de mers, una pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 20 de sanțiuni aplicate bicicliștilor și 35 pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute șase permise de conducere, dintre care 2 pentru comportamentul agresiv în trafic, unul pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 3 pentru alte abateri.

* La data de 5 aprilie a.c., polițiștii au oprit, pe Bulevardul Pandurilor din municipiul Târgu Mureș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani.

Acesta a fost depistat la volan având un comportament agresiv în trafic.

De asemenea, șoferul în cauză nu purta centura de siguranță și nu a semnalizat la schimbarea benzilor de circulație. A continuat să manifeste un comportament agresiv, respectiv a schimbat benzile de circulație în mod repetat și nu a oprit la semnalele regulamentare ale autospecialei de poliție.

În urma activităților desfășurate de către polițiști, acesta a fost identificat ca fiind un bărbat de 38 de ani.

Cu ocazia controlului nu a putut prezenta permisul de conducere și certificatul de înmatriculare.

Totodată, cu ocazia examinării autovehiculului s-a constatat că acesta este în stare de degradare avansată și prezintă coroziuni ale elementelor de caroserie.

Bărbatul a fost sancționat pentru abaterile constatate cu amendă în valoare 2.610 lei, conducătorului auto fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Lasă un comentariu