ROMÂNIA EXPULZEAZĂ 10 DIPLOMAȚI RUȘI

Distribuie pe:

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București. Acestea urmează să fie expulzate.

MAE spune că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

“Aceste elemente au fost comunicate părții ruse marți, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice”, arată comunicatul de presă al MAE, preluat de Spotmedia.ro

Conform sursei citate, cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei.

Și Danemarca, Italia, Spania și Suedia au anunțat marți expulzarea a zeci de diplomați, după ce Germania și Franța au făcut acest lucru luni, marcând o nouă degradare a relațiilor cu Rusia.

Deciziile au fost luate după descoperirea unor masacre imputate forțelor ruse, în apropiere de Kiev.

În replică la toate aceste mișcări de ieri și azi, Kremlinul denunță o “lipsă de clarviziune” europeană.

“Noi regretăm acest lucru”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Lasă un comentariu