COMITETUL DE ANCHETĂ RUS ANUNȚĂ CĂ INVESTIGHEAZĂ INCIDENTUL DE LA AMBASADA RUSIEI DE LA BUCUREȘTI

Distribuie pe:

“Pentru stabilirea detaliilor incidentului, șeful Comitetului de Anchetă a dispus ca anchetatorii să ceară Ministerului rus de Externe informațiile necesare pentru investigarea datelor”, a precizat serviciul de presă al structurii.

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat ieri că incidentul în care o mașină s-a izbit în porțile misiunii diplomatice ruse de la București ar putea fi numit, “practic”, un “act terorist”, notează TASS.

“Atmosfera care se instalează treptat aici este foarte tensionată. Ambasada a primit în mod repetat amenințări directe prin e-mail că va fi “aruncată în aer”, de “răzbunare”, a mai spus ambasadorul, potrivit TASS.

Din ceea ce se cunoaște, în clădirea ambasadei ruse din București a intrat un autoturism, care în urma impactului a luat foc, notează TASS, precizând că șoferul a decedat pe loc.

Agenția oficială rusă de presă mai scrie că incidentul a fost o “acțiune planificată” și că șoferul le-a strigat ceva agenților de pază ai ambasadei înainte de a muri.

Aceasta este a doua anchetă dispusă de Aleksandr Bastrâkin care vizează România pe fundalul războiului din Ucraina. La 23 martie, șeful Comitetului de Anchetă - instanță însărcinată cu principalele investigații penale în Rusia - ordonase începerea unei investigații cu privire la profanarea unor morminte ale soldaților sovietici din cimitirul comunei Moțca, din județul Iași. (Agerpres)

Lasă un comentariu