LUPTĂTORII MUREȘENI, MEDALIAȚI LA CUPA ROMÂNIEI ȘI CAMPIONATUL NAȚIONAL PE ECHIPE

Distribuie pe:

Timp de două zile, la Tg. Mureș, au avut loc întrecerile Cupei României și cele ale Campionatului Național pe echipe la lupte libere, competiții rezervate sportivilor sub 17 ani. La competiții au participat peste 350 de sportive din întreaga țară. La lupte libere, mureșenii au dominat competiția, Clubul Sportiv Școlar Tg. Mureș clasându-se pe primul loc, atât la Cupa României, precum și în clasamentul Campionatului Național pe echipe, unde a aliniat o formație împreună cu Clubul Sportiv Școlar Odorheiu Secuiesc. La individual, sportivii de la CSS Tg. Mureș au cucerit două locuri I prin Andrei Negura și Csipkes Balazs, un loc II prin Denis Sămărghițan, precum și două locuri III prin Davin Man și Emil Talpas. Din echipa CSS Tg. Mureș au mai făcut parte Keresztesi Attila, Vlad Popescu, Marton Zsolt, Kisfaludi Bence, Deak Attila, Lorincz Balazs, Kacso Bendeguz. Clubul ACS Lupte BSG Tg. Mureș a terminat pe locul al doilea, atât la Cupa României, cât și în Campionatul Național. Pentru această grupare sportivă au urcat pe podium, la individual, Davi Metea (locul II), David Soare, Andrei Păcurar și Sorin Bălan (toți trei locul III).

POPICARELE TÂRGUMUREȘENE AU AJUNS ACASĂ

Campioana României la popice feminin, Electromureș Romgaz, s-a clasat pe locul 4 în Liga Campionilor, ediția 2021-2022, Final Four găzduit de orașul maghiar Gyor / Ungaria. Pentru tânăra echipă, formată numai din junioare, a antrenorilor Orosz Istvan (principal) și Seres Jozsef (secund), participarea a fost una onorantă, iar rezultatul obținut în finala mică a fost chiar una peste așteptări și foarte aproape (23 de bețe) pentru câștigarea medaliilor de bronz. Competiția a fost câștigată de KK Mlaka Rijeka (Croația), locul 2 -Victoria Bamberg (Germania), iar pe locul 3- SK FW - Composites Neunkirschen (Austria). Rezultatul jocului pentru locul 3 (finala mică): SK FWT-Composites Neunkirschen - Electromureș Romgaz Târgu-Mureș 5-3 / 12-12 (3.516 p.d.-3.493 p.d.). Au punctat - Szabo Julia Emese 550 p.d., Seres Bernadett 629 p.d. (foarte aproape de cel mai bun rezultat al competiției, 636 p.d. obținută de sportiva germană Sedlar Klara), Bordianu Roxana Andreea 623 p.d. (cea mai tânără jucătoare a competiției, 16 ani), Fekete Reka 581 p.d., Ciobanu Maria 559 p.d., Budai Noemi 551 p.d. Rezerve - Dan Monica și Janosi Halmagyi Kriszta. Felicitări sportivelor, antrenorilor și staff-ului tehnic pentru rezultatele obținute. Bravo, fetelor!

UEFA VA ÎMPRUMUTA CLUBURILE AFECTATE DE PANDEMIE

Pentru a ajuta cluburile să-și revină din criza financiară cauzată de Covid, UEFA trebuie să valideze, joi, proiectul care își propune să împrumute cluburilor implicate în competițiile europene, în următorii cinci ani. Creditele vor fi la rate foarte avantajoase, scrie lequipe.fr. Forul european lucrează de câteva luni la un proiect pentru a ajuta cluburile să-și revină din criza financiară provocată de Covid. UEFA va strânge între 2,5 și 4 miliarde de euro pe care le poate distribui cluburilor implicate în competițiile sale europene în următorii cinci ani. Banii vor fi obținuți de la City Bank, conform informațiilor publicației franceze. Obiectivul acestui proiect este de a împrumuta bani cluburilor la dobânzi foarte avantajoase, garantând cu drepturile TV. Dacă un club nu rambursează datoria, UEFA ar putea deduce sumele restante din banii pe care îi acordă grupărilor. Condițiile de eligibilitate nu au fost încă precizate, însă prezența constantă a unei echipe în competițiile continentale va fi probabil una dintre ele. Chiar dacă suma mai trebuie să fie discutată, un club poate primi până la puțin peste 100 de milioane de euro. Federația europeană, care speră să lanseze această inițiativă în vara lui 2022, nu va face profit din această operațiune.

ROMÂNIA, ÎNFRÂNGERE CONTRA SPANIEI

Tricolorele U19 pregătite de Ion Marin au pierdut primul meci la Turul de Elită pentru EURO, 0-9 împotriva Spaniei. Pentru tricolore urmează partidele cu Țările de Jos și Portugalia, țara gazdă. Faza a doua a calificărilor se desfășoară în perioada 6-12 aprilie, tricolorele făcând parte din grupa A6, împreună cu Spania, Olanda și Portugalia, grupă al cărei turneu are loc în patru orașe portugheze. Tot miercuri, Olanda a învins Portugalia cu 2-0. Sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 18.00, sunt programate jocurile etapei a doua: Olanda - România, la Fafe, și Spania - Portugalia, la Făo. Ultimele partide vor avea loc marți, 12 aprilie, de la ora 18.00: România - Portugalia, la Braga, și Olanda - Spania, la Vila Nova de Famalicăo. Locul 1 din grupă se califică la turneul final care va fi găzduit de Cehia, în perioada 26 iunie - 9 iulie 2022. Ultimul loc din grupă va merge în Liga B a calificărilor pentru următorul EURO.

CĂTĂLINA PONOR VA FI INCLUSĂ ÎN INTERNATIONAL GYMNASTICS HALL OF FAME

Cătălina Ponor va fi inclusă în promoția 2022 a galeriei mondiale a legendelor gimnasticii, International Gymnastics Hall of Fame, a anunțat organizația, pe pagina sa de Facebook. Șase oameni de marcă în istoria gimnasticii vor fi onorați pe 4 iunie, la Petroleum Club din Oklahoma City, cu prilejul celei de-a 25-a ceremonii anuale a International Gymnastics Hall of Fame (IGHOF). Ponor a obținut cinci medalii la Jocurile Olimpice, dintre care trei de aur în 2004, la Atena, la bârnă, sol și cu echipa, palmaresul său cuprinzând și cinci medalii la Mondiale, precum și opt la Europene. Alături de Cătălina Ponor, în promoția 2022 au mai fost nominalizați ucraineanca Tatiana Gutsu, cvadruplă medaliată olimpică, campioană la individual compus din 1992, la Barcelona, și triplă medaliată la Mondiale, germanul Fabian Hambuechen, al cărui palmares cuprinde trei medalii la Jocurile Olimpice (aur în 2016 la bară fixă), nouă la Mondiale și 11 la Europene, precum și fosta gimnastă americană Chellsie Memmel, care a cucerit trei medalii la Mondiale, inclusiv titlul la individual compus în 2005, și vicecampioană olimpică în 2008 cu echipa Statelor Unite. Ordinul de Merit va fi acordat familiei americanului George Nissen, fondatorul companiei de echipament pentru gimnastică cu același nume, o recunoaștere specială primind și istoricul gimnasticii Rome Milan (SUA, postum). Ponor nu este primul sportiv român inclus în International Gymnastics Hall of Fame, înaintea sa fiind primiți în galeria legendelor gimnasticii Nadia Comăneci (1993), Bela Karolyi (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaș (2002), Simona Amânar (2007), Octavian Bellu (2009), Lavinia Miloșovici (2011), Gina Gogean (2013), Aurelia Dobre (2016) și Andreea Răducan (2018).

FIFA DEZMINTE ZVONURILE PRIVIND PRELUNGIREA MECIURILOR LA CUPA MONDIALĂ DIN QATAR

Un meci de fotbal durează 90 de minute. FIFA a negat zvonurile apărute miercuri, conform cărora ar intenționa să prelungească durata meciurilor pentru Cupa Mondială din Qatar din 2022 (21 noiembrie - 18 decembrie). “Ca urmare a anumitor articole și zvonuri lansate astăzi (miercuri), FIFA dorește să clarifice că nu va exista nicio modificare a regulilor privind durata meciurilor de fotbal pentru Cupa Mondială sau orice altă competiție”, a anunțat forul mondial. Potrivit acestor zvonuri, transmise pe rețelele de socializare și menționate de mai multe mass-media, președintele FIFA, Gianni Infantino, voia să prelungească meciurile cu zece minute, adică la 100 de minute.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu