PRINTRE RÂNDURI

Distribuie pe:

1. Cineva a zis, cred că Cioran: ,,proștii zidesc, deștepții strică”! Ce aș putea eu să mai adaug?

2. Unii dintre noi apleacă foarte ades urechea la bârfele cetății! Culmea ironiei: Cetatea pare surdo-mută!

3. M-am izbit de tot felul de mentalități. Mai ales de a mea proprie.

4. Am crezut în și am luptat pentru dreptate și onestitate! Încă mai lupt...! Dar nu mai cred.

5. Atunci când ești puternic și iubit, adulat și adorat, dorit și destul de apreciat, să te aștepți la un cutremur ființial zdrobitor! Cum ai îndrăznit...?

6. Ni se spune că totul se reduce doar la bani! Sunt foarte curios: când n-or mai fi bani, la ce o să se reducă totul! La castane?

7. De cele mai multe ori, nu ne doare atât de mult faptul că suntem evitați, ignorați, prea puțin prețuiți de unii dintre cei ce ne conduc, ci faptul că, vorbindu-ne frumos, chiar ne cred proști! Ei știu prea bine că nu suntem, însă speră să ne prefacem că așa e! Un joc periculos! Și... din diferite pricini, mulți dintre noi, chiar îl joacă. Mai mult... această prefacere e pre-făcută la rându-i, schimonosită, respectând parcă o rânduială specifică de tipic, sub forma așa-zisei smerenii, umilințe, slugărnicii! Mie așa-mi pare, căci, uitându-mă în jur, îmi vine tare greu să accept contrariul!

8. ,,Interesul joacă fesul”. Mai nou, reciproca e mult mai valabilă!

9. , Nu vă temeți...! Nu se schimbă nimic!

10. ,,Din Zei de-am fi scoborâtori”...! Ar fi bine, dar nu suntem. Apropo, având în vedere situația social-economic-politică, moral-religioasă din Europa de azi, aș pune o întrebare: culegem sau semănăm?

EMANUEL SORIN BUGNER

Lasă un comentariu